student
2023-05-03

2023-05-03

Årets vårfirande bjöd på sång, tal och musik

På valborgsmässoafton, söndag 30 april, så firades våren in i Hälsoparken. För första gången var vårfirandet ett samarrangemang mellan Jönköping University (JU) och Jönköpings studentkår, vilket resulterade i publikrekord.

Jönköping Universitys akademiska kör JUVE leddes av dirigent Dan Boberg, som välkomnade våren och besökarna med traditionella låtar som Sköna maj, Studentsången och Våren kom en valborgsnatt. Anders Jonzon, kommunikationsdirektör på JU var konferencier och berättade om sin egen studietid, overall-traditioner och vårfirandet.

– Det var ett mycket lyckat arrangemang. Vädret var med oss och redan en timme före evenemangsstart var det nog 300 studenter på plats. När skönsången från JUVE startade hade åskådarskaran ökat upp mot 700-800 personer, säger Anders Jonzon.

Robert Gunnarsson, vice rektor för utbildning, höll sedan årets vårtal som följdes upp av ett par körsånger till. Vårfirandet pågick till klockan 13:00 och sedan var det avspark för studentkårens aktiviteter i form av tävlingar, musik och DJ.