student
2023-01-23

2023-01-23

Nya studenter intar Jönköping University

Filippa Ekblad och Maja Lindström som går teknisk bastermin på Tekniska Högskolan vid Jönköping University får hjälp av programansvarige Christer Magnusson.

Filippa Ekblad och Maja Lindström som går teknisk bastermin på Tekniska Högskolan vid Jönköping University får hjälp av programansvarige Christer Magnusson.

Vårterminen är igång och nya studenter har intagit Jönköping University (JU). Den 16 januari startade sjuksköterskeprogrammet och socionomprogrammet på Hälsohögskolan samt teknisk bastermin på Tekniska Högskolan (JTH).

Socionomstudenten Veronica Falk och sjuksköterskestudenten Jessica Green tycker det är roligt och spännande att börja sina respektive program. Under första veckan är det mycket introduktioner och insparken är igång. De var med under overallcermonin på Campus Arena där de deltog i flera tävlingar.

- Det var roligt och skapade en bra gemenskap, säger Jessica.

Nya studenter börjar på Hälsohögskolan.

Nya studenter börjar på Hälsohögskolan.

Framtiden känns trygg

Det var ingen tvekan p, att de valde Jönköping som studieort. Jessica kommer från stan och Veronica har goda kommunikationsmöjligheter till och från Falköping, som hon kommer ifrån. Att campus ligger mitt i stan var också en stor fördel för henne.

Både Veronica och Jessica har hunnit arbeta flera år innan de nu har valt att studera vidare, något Jessica ser som en fördel. Hon menar att erfarenheterna kan hjälpa henne förstå utbildningen bättre.

- Socionomutbildningen kan säkert bli tuff men jag tror det blir bra. Det är en bred utbildning och framtiden känns trygg, det finns många jobb inom området, säger Veronica.

Teknisk bastermin

Cirka 60 studenter påbörjade den 16 januari utbildningen teknisk bastermin på Tekniska Högskolan vid Jönköping University (JTH). Det är en behörighetsgivande utbildning som ger en garantiplats till skolans ingenjörsprogram, vilket merparten av studenterna går vidare till. Det kommer även Jessica Bengtsson, Filippa Ekblad och Maja Lindström, som nu läser den tekniska basterminen, att göra. De tycker det är bra att den här möjligheten finns så att de står väl rustade när ingenjörsutbildningarna startar till hösten på JTH.

- Här får vi grunden till en teknikutbildning, som vi kommer att ha i färskt minne när vi börjar i höst och sedan bygger vidare på, säger Maja Lindström, som då vill läsa byggnadsteknik på JTH.

De tycker det är roligt att börja studera och att JTH verkar vara en bra skola. Christer Magnusson, programansvarig, tycker det är roligt att komma igång med en ny termin och nya studenter.

Jag ser fram emot att lära känna studenterna och följa dem under utbildningen, säger han.

Föreläsning på Tekniska Högskolan (JTH).

Föreläsning på Tekniska Högskolan (JTH).