student
2020-09-24

2020-09-24

Anmäl dig till högskoleprovet

Från och med fredag 25 september kan du anmäla dig till höstens högskoleprov. Det är ett begränsat antal platser till höstens prov och bara du som inte har ett giltigt provresultat kan anmäla dig.

Anmälan till höstens högskoleprov är öppen 25 september kl. 8.00 –
1 oktober kl. 24.00.

Endast personer som inte har ett giltigt resultat kommer att kunna anmäla sig. Det får bara finnas ett visst antal provskrivare på varje provort och platserna per provort kan vara fyllda innan anmälningstiden stängs.

Respektive provanordnare kommer att ha ett visst antal platser, som fördelas i turordning till de anmälda. Om det är fullt på en provort placeras man på annan provort i länet där plats finns. För att hantera anmälningarna kommer UHR att använda ett digitalt kösystem. Enligt UHR bör de som vill anmäla sig gå in i det digitala väntrummet kl. 7.00 den 25 september. 

Provet ges den 25 oktober på sex orter i Jönköpings län. Antalet är begränsat till 500 personer i Jönköping, samt 50 personer på vardera av de fem orterna i länet (Nässjö, Eksjö, Tranås, Vetlanda och Värnamo).

Provet genomförs enligt Universitets- och högskolerådets (UHR) instruktioner och i enlighet med föreskrifter och allmänna råd från Folkhälsomyndigheten.

Mer information

För mer information och anmälan klicka här: https://www.studera.nu/hogskoleprov/infor-hogskoleprovet/hostens-hogskoleprov-2020/

(Anmälan öppnar kl. 8.00 den 25 september)

UHR:s frågor och svar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan också läsa mer på JU:s hemsida