student
2020-03-26

2020-03-26

Begränsad service på Högskolebiblioteket

Från och med torsdag 26 mars kommer biblioteket vara stängt förutom för hämtning av reserverade böcker kl. 12–14 varje vardag. Du kan fortfarande ta kontakt via telefon och Fråga biblioteket.

Låna böcker

Studenter och personal kan reservera böcker på biblioteket, oavsett om de är utlånade eller ej. Bibliotekspersonal hämtar böckerna och ställer dem på reservationshyllan. Du får ett mejl på förmiddagen den dag boken finns att hämta.

Lånetiden för böcker ur kursbokssamlingen förlängs från två till sju dagar. Utlånade kursböcker får den nya lånetiden när de lånas om. Observera att du själv måste låna om kursböcker i Primo precis som tidigare.

Inga förseningsavgifter

Högskolebiblioteket upphör tills vidare att ta ut förseningsavgifter för pågående och nya lån för att du som är sjuk, eller orolig för att bli smittad, inte ska behöva komma till högskolan oftare än nödvändigt. Tänk på att böckerna fortfarande är eftertraktade och återlämna dem så fort du har möjlighet!

Återlämning av böcker

Återlämning av böcker kan ske kl. 12-14 i biblioteket. Övrig tid lämnas böckerna i återlämningslådan inne i entrén eller i den röda lådan utanför bibliotekets entré.

Grupprum

Grupprumskorridorerna är tillgängliga med JU-kort kl. 6–23 varje dag.

Länk till bibliotekets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.