student
2018-05-14

2018-05-14

En ny digital tentamensform på JU

Nu introducerar JU ett nytt sätt för dig att skriva en salstentamen: digital tentamen i Inspera. Den nya tentamensformen går ut på en enkel princip: du som skriver en digital tentamen tar med dig din egen dator till tentamenssalen, eller så lånar du en dator från JU.

Du skriver din tentamen i Inspera Assessment, en ny webbaserad plattform som tillfälligt begränsar tillgången till dina program och filer på din dator. Genom att erbjuda denna nya tentamensform kommer JU att:

  • Tillgängliggöra digital tentamen för fler studenter
  • Öka din rättssäkerhet eftersom fysisk pappershantering minskas
  • Minska stress under tentamen, då du lättare kan strukturera och redigera dina svar
  • Öka din trivsel under tentamen, eftersom du kommer att kunna använda din egen dator

Den nya tentamensformen har redan testats av 400 studenter på JU, och erfarenheterna har varit positiva. Under höstterminen 2018 beräknas minst 1000 ytterligare studenter att skriva en digital tentamen i Inspera.

Observera att digital tentamen i Inspera till att börja med endast kommer att användas för campusförlagda salstentamina.

Hur vet jag om jag kommer att skriva en digital tentamen i Inspera?

När det är dags för dig att skriva en digital tentamen i Inspera kommer du att få information om detta. Du kommer även att kunna se att det är en digital tentamen när du anmäler dig för din tentamen i StudentLadok. Därefter är det ditt ansvar som student att förbereda dig inför din digitala tentamen.

Hur du kan förbereda dig läser du på studentwebben under Studier > Tentamen > Inspera - Digital tentamen. Där hittar du även mer information om den nya plattformen, om våra ombyggda tentamenslokaler och hittar du en FAQ där du kan hitta svar på ofta förekommande frågor.

Frågor?

Har du redan nu frågor om digital tentamen i Inspera, eller vill du dela dina åsikter med oss, är du välkommen att höra av dig online via ärendehanteringssystemet, eller besöka oss i Service Center på våra drop-in tider på onsdag 16 maj kl. 11-12 eller onsdag 23 maj kl. 11-12.

Välkomna!