Nyhetsarkiv

 • Ny docent i kvalitetsförbättring och ledarskap inom hälsa och välfärd

  2018-09-04
  Hur passar co-production (samskapande) in i förbättringskunskapen? Under sin docentföreläsning den 4 september berättade Ann-Christine Andersson om hur co-production alltid varit en del av förbättringskunskapen, om dock inte explicit uttalat.
  Läs mer
 • Afrikanska företag behöver nya vägar till bättre prestationer

  2018-08-20
  I en ny avhandling från Jönköping International Business School undersöker Johnson Rukundo företag i länderna i Afrika söder om Sahara för att se hur de skulle kunna utveckla och förbättra sina prestationer.
  Läs mer
 • Länets förskolor odlar sin trädgård

  2018-08-14
  Vad gör man chips av? Hur odlar man potatis? Och varför kryper maskarna ner i jorden? Förskolebarnen på Gethagens förskola i Jönköping har nog bättre koll på läget än många vuxna. De är nämligen med i ett stort projekt för utveckling av ekosystemtjänster i förskolemiljöer.
  Läs mer
 • Leaner Tools stärker företagens konkurrenskraft

  2018-06-27
  Nu får företagen i Jönköpings län en unik chans att vässa konkurrenskraften. Tekniska Högskolan i Jönköping drar igång projektet Leaner Tools som ska bidra till effektivare verktygsprocesser. Satsningen finansieras av Stiftelsen Seydlitz MP bolagen med fyra miljoner kronor.
  Läs mer
 • 11 miljoner till Jönköping University för forskning kring hållbar gjutproduktion

  2018-06-25
  Ett nytt forskningsprojekt vid Jönköping University får drygt 11 miljoner kronor av KK-stiftelsen. Projektet kallas LeanCast och involverar fyra svenska företag: Scania CV, Volvo Group Technology, SKF Mekan och SinterCast.
  Läs mer
 • Makroekonomiska teorier sätts på prov

  2018-06-21
  I en ny doktorsavhandling från Jönköping International Business School presenterar Olivier Habimana nya sätt att lägga det makroekonomiska pusslet.
  Läs mer
 • Förberedelser för det värsta - är Sverige redo?

  2018-06-08
  Sverige har de resurser som behövs för att möta globala hot och komplexa nödsituationer, men det måste planeras effektivt för dem. I en ny avhandling från Jönköping International Business School hävdar Elvira Kaneberg att ett sätt att hålla Sverige tryggt och säkert är att utveckla en strategi för att integrera vitala försörjningskedjor och att hantera samhällsberedskapen för att hantera nya och förändrade hot.
  Läs mer
 • Var och när gör företagsledare skillnad?

  2018-06-08
  Daniel Pittinos forskning tittar på människor på toppen av sitt yrkesliv och vilken effekt de har på handlingar och åtgärder inom den organisation de leder. I sin docentföreläsning den 21 maj gick han närmare in på vilka kontextuella faktorer som bidrar till detta.
  Läs mer
 • Ny docent i välfärd och socialvetenskap

  2018-05-24
  1995 genomfördes en reformering av den psykiatriska vården. Vad hände med de personer som tidigare bodde på mentalsjukhus och som då skulle integreras i samhället? Under sin docentföreläsning 24 maj, berättade Per Bülow mer om ämnet.
  Läs mer
 • Ny docent medfokus på åldern

  2018-05-22
  Åldersdiskriminering och konsekvenserna av de olika sätt som vi använder åldersfaktorn i olika sammanhang – det var huvudtemat i Monika Wilinskas docentföreläsning den 22 maj.
  Läs mer

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information