student

Stipendier

Stipendier

Här hittar du stipendier med begränsad och löpande ansökningstid för dig som är student vid Jönköping University.

Som student har du tillgång till Global Grants databas för stipendier och anslag. Du når den via skolans nätverk gratis. Ett bra sätt att finansiera en del eller hela sin studietid.

Löpande ansökningstid

Svenska ICC har två stiftelser ur vilka stipendier till forskning och utvecklingsarbete kan erhållas.

CC:s Nicolinstiftelse CN-70 bildades 1991 med anledning av tekn. dr. Curt Nicolins 70-årsdag. Stiftelsen har till huvudsakligt ändamål att främja tekniskt och ekonomiskt forsknings- och utvecklingsarbete om harmonisering av internationella regler för investeringar, kommunikationer, miljö och skatter eller därmed besläktad forskning som är av särskilt intresse för det svenska näringslivet och svenskt företagande internationellt.

ICC:s Wallenbergstiftelse MW-80 bildades 1979 med anledning av tekn. dr. Marcus Wallenbergs 80-årsdag. Stiftelsen har till ändamål att stödja sådana projekt och aktiviteter – av framförallt ekonomisk forsknings- och utredningskaraktär – som bedöms ha särskilt intresse för det svenska näringslivet.

Stipendier för praktik hos svenska handelskamrar utomlands har varit vanliga under senare år och söks genom Fonden för Exportutveckling.

Ansökan
Stiftelserna har inga egna ansökningsformulär. Ansökan om stipendium från respektive stiftelse ställs till:

Svenska ICC
Box 16050, 103 21 Stockholm
E-mail: icc@icc.se

Avfall Sverige

Stipendierna delas ut till de mest förtjänstfulla uppsatserna eller examensarbetena på grundnivå och som läggs fram och godkänns under innevarande kalenderår. Ansökan senast vid utgången av samma kalenderår som uppsatsen/examensarbetet godkänns.

The Chinese University of Hong Kong

Stipendiefinansierade ansökningar tas emot löpande i mån av tillgång på platser.

 

 • Sverigekredits stipendium för utlandsstudier

  Ska du studera utomlands under 2020? Vi på Sverigekredit anser att studier är en viktig del i att skapa en ekonomisk trygghet. Att kombinera dem med en resa är det perfekta sättet att skaffa sig värdefulla erfarenheter inför framtiden. Det är en chans att lära sig nya kulturer, utveckla sina språkkunskaper och piffa till CV:et – och givetvis skapa vänner för livet.
  Läs mer
 • Föreningen Svenska Istanbulinstitutets Vänner

  Resestipendium för projektarbete i Turkiet, Väst- och Centralasien 2020. Föreningen Svenska Istanbulinstitutets Vänner utlyser härmed ett resestipendium om 10 000 kr
  till enskild person som stöd för projektarbete inom ramen för verksamhetsområdet för Svenska Forskningsinstitutet i Istanbul.

  Läs mer
 • Gull & Stellan Ljungbergs Stiftelse

  Stipendie för 1-årig traineetjänstgöring vid
  Svenska Handelskammaren i Frankrike
  Är du intresserad av en unik möjlighet att få arbetslivserfarenhet och insikt i det franska
  affärsklimatet och företagskulturen?

  Läs mer
 • Japanstipendier 2020

  Scandinavia-Japan Sasakawa Foundation sjsf.se
  Den svenska sektionen av stiftelsen utlyser anslag och stipendier för forskning och studier i Japan, för att främja utbytet mellan Japan och Sverige.

  Läs mer
 • EFs stipendier för studier utomlands

  Drömmer du om att studera utomlands, fördjupa dig i en ny kultur och få internationell arbetslivserfarenhet? Sök EFs stipendium för studier utomlands! Stipendiet är värt 90.000 SEK och går att utnyttja på en valfri språkkurs i kombination med praktik utomlands.
  Läs mer
 • Handelskammarens stipendier 2020

  Stiftelsen Näringslivets Donationsfond i Jönköping utlyser Handelskammarens stipendier för studerande och forskarstuderande vid Högskolan i Jönköping. Stipendier för utlandsstudier om tillsammans maximalt 50 000 kronor.
  Läs mer
 • Gunnar Randholm Stipendiet 2020

  Stiftelsen Näringslivets Donationsfond i Jönköping utlyser Gunnar Randholms stipendier för studerande i högre teknisk utbildning i Jönköpings län. Stipendier för utlandsstudier om tillsammans maximalt 50 000 kronor. Gunnar Randholms stipendier ges i syfte att stimulera och premiera studerande i högre teknisk utbildning i Jönköpings län till goda resultat i ämnen av betydelse för näringslivets utveckling.
  Läs mer
 • Alla ljudböckers stipendium för utlandsresor vårterminen 2020

  Ansök om 10 000 kr till dina utlandsstudier! Vi på Alla ljudböcker anser att litteratur, i alla dess former är essentiellt för att vidga vyer, få en bättre förståelse för andra och lära oss att uppskatta det okända istället för att förkasta det.Att resa är ett annat fantastiskt sätt att komma i kontakt med främmande kulturer, knyta nya vänskaper och skapa fina minnen. Därför delar Alla ljudböcker ut 10 000 kr till dig som ska studera utomlands det kommande läsåret.
  Läs mer
 • Smålands Gille - Stipendium

  Smålands Gille i Stockholm utlyser för år 2019 ett stipendium.
  Läs mer
 • Driftigstipendiet

  Är du en driftig person som har mer energi och idéer än du kan får utlopp för som student? Då kan du söka Driftigstipendiet. Vi delar ut stipendiet som en hjälp på vägen till dig som har drivkraften att förverkliga dina drömmar och visioner men saknar resurser som student.- Du har en idé om hur man löser ett socialt problem men har inte tid och pengar för att komma igång?
  - Du vill lägga mer tid på studierna men ditt deltidsarbete tar för mycket av din tid?
  - Du kanske redan har kommit igång med ett projekt? Men du har inte tid att fortsätta eftersom du måste jobba deltid vid sidan av studierna?
  - Du har flera idéer och drömmar men behöver vårt stöd för att komma igång?
  Vi söker aktivt efter studenter vid ditt universitet som vill göra verklig skillnad. Vårt program har 126 000 kr tillgängliga att dela ut som stipendier varje år.Läs mer på:https://www.kampanjjakt.se/stipendium
  Läs mer

Mystep Stipendium

Du som student kan ansöka om ett Mysteps stipendium är värt 10 000 kr. Det delas ut en gång per år till dig som studerar ekonomi och skriver en C- eller D-uppsats . Är ni flera som skriver uppsatsen kommer stipendiesumman fördelas lika mellan er.

Sista ansökningsdag är nomralt sista septemer årligen.

Läs mer om Mystep Stipendiet härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.