student
2017-04-24

2017-04-24

Tango på Campus

På onsdagen den 26 april besöker cellisten Beata Söderberg och pianisten Kerstin Jansson Kultur på Campus med egenkomponerade tangos och musik av Nadia och Lili Boulanger, Debussy och Piazzolla.

Beata Söderberg är en mångfacetterad musiker och cellist som förutom den klassiska repertoaren arbetar med genrer som tango, barock och folkmusik. Som solist och kammarmusiker har hon turnerat runt om i Europa, USA och Argentina. Tillsammans med sin argentinska kvintett har hon gett ut fem album med egen tangomusik.

Beatas musikaliska resa togs till en ny etapp år 1998 när hon reste till New York och föll för den argentinska tangon. När hon spelade in sin första skiva fanns en rädsla för hur cellon skulle mottas i tangon. Till Beatas förvåning välkomnades både hon och cellon varmt av hela Argentina, och den första skivan blev nominerad till Premios Gardel Prize.

Pianisten Kerstin Jansson kommer även att spela tillsammans med Beata. Sinfoniettans konsertpianist är känd för de flesta musikintresserade i länet genom sin mångsidiga verksamhet. Det finns knappt en skola, ett församlingshem eller kulturhus i länet där Kerstin inte har framträtt med egna program, eller samarbeten med andra artister.

Välkommen till Högskolebiblioteket, onsdagen den 26 april kl 12!