• Biblioteket uppmärksammar Förintelsens minnesdag


  Den 27 januari är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer. På biblioteket finns nu en utställning med många viktiga lästips samt en miniutställning som berättar om rastänkandets historia.
 • Välkommen till en ny termin!


  Nytt år, nya tag. Vi på Högskolebiblioteket finns här för att stötta både nya och gamla studenter med kurslitteratur, vetenskapliga källor och referenshantering.
 • Bok- och filmklubb i februari


  I februari kör bibliotekets bokklubb ett samarbete med Stadsbibliotekets filmstudio. I bokklubben kommer vi att läsa boken Carol av Patricia Highsmith. Vi är även inbjudna att se filmen med samma titel gratis på Stadsbiblioteket.
 • Undervisningsrum öppet för studier igen


  I oktober valde vi att stänga våra undervisningsrum på grund av nedskräpning. Från och med idag öppnar vi ett av rummen, C2003, för studier igen. Du är välkommen att sätta dig ner och plugga om det inte pågår någon undervisning.
 • Biblioteket uppmärksammar Orange Week


  Under veckan (21–27 november) pågår Orange Week runt om i världen. Syftet är att sprida kunskap om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Flera organisationer och företag i Jönköping deltar och Högskolebiblioteket bidrar med en utställning med böcker inom ämnet.
 • Dags för drop-in på biblioteket


  Undrar du om din artikel är peer reviewed? Går referenserna dig på nerverna? Har du kört fast i din informationssökning? Lugn, vi hjälper dig. Välkommen till bibliotekets drop-in tisdagar och torsdagar 12:30–13:30, med start torsdagen den 10 november.
 • Dags för ny bokklubbsträff på biblioteket


  Bibliotekets bokklubb träffas igen måndagen den 5 december klockan 16:00 för att diskutera en riktig klassiker, nämligen Dolken från Tunis av Agatha Christie. Alla är välkomna, både studenter och personal.
 • Nya handböcker från Edward Elgar Publishing


  Biblioteket har nu tillgång till 20 nya handböcker från det akademiska förlaget Edward Elgar Publishing. Exempel på titlar är Research Handbook on Environmental Sociology, Research Handbook on the Sociology of Organizations och Handbook on Teaching and Learning for Sustainable Development.
 • Förändring i lånereglerna


  Under pandemin förlängdes lånetiden för böcker ur kursbokssamlingen till 7 dagar samtidigt som automatiska omlån infördes. Vi har nu beslutat oss för att behålla den förlängda lånetiden.
 • Bibliotekets undervisningssalar stängs på grund av nedskräpning


  Bibliotekets undervisningssalar har hittills varit öppna för studenter att använda som studierum. Från och med 22 oktober stängs salarna tillfälligt på grund av matfläckar och nedskräpning.
 • Från gjuteri till bibliotek - en tidslinje


  Byggnaden som utgör biblioteket tjänade ursprungligen som gjuterihall för Jönköpings Mekaniska Werkstad. Mycket har hänt med byggnaden sedan den uppfördes 1914 och nu kan du ta del av utvecklingen i vår interaktiva tidslinje.
 • Bibliotekets utställning inför Akademisk högtid


  Lördagen den 8 oktober firar JU Akademisk högtid med professorsinstallation och doktorspromotion. På biblioteket uppmärksammar vi detta med en utställning, där du kan ta del av avhandlingar och andra publikationer från de deltagande doktorerna och professorerna.
 • Välkommen till bibliotekets bokklubb!


  Alla på JU, studenter som personal, är varmt välkomna att vara med i bibliotekets bokklubb. Vi träffas ett par gånger per termin för att diskutera den lästa boken tillsammans. Till nästa träff läser vi romanen Vi är alla helt utom oss av Karen Joy Fowler.
 • Bildspel från jubileumsveckan


  Nu är biblioteket nyinvigt och firat! Vi vill tacka alla som medverkade i de olika programpunkterna och alla som besökte oss och tog del av festligheterna.Här följer ett bildspel från veckan:
 • Högskolebiblioteket 25 år!


  Under vecka 38 (19–23 september) firar biblioteket 25 år med fem lunchevenemang i JMW-salen i biblioteket. Jubileumsveckan inleds med en invigning av de nyrenoverade lokalerna och följs sedan av föreläsningar, författarbesök och musikunderhållning. Varmt välkomna!
 • Datorer på plats i biblioteket


  Behöver du en dator men har ingen med dig till biblioteket? Då kan du slå dig ner vid en av våra 16 datorarbetsplatser på plan 1. Du behöver inte boka din plats, först till kvarn gäller. Välkommen!
 • Gå med i bibliotekets bokklubb!


  Alla på JU, studenter som personal, är varmt välkomna att delta i bibliotekets bokklubb. Vi träffas ett par gånger per termin för att diskutera den lästa boken tillsammans.
 • Välkommen till en ny termin!


  Från och med måndagen den 22 augusti återgår Högskolebiblioteket till sina ordinarie öppettider. Välkommen till oss måndag–torsdag 8:00–20:00, fredag 8:00–18:00 och lördag 11:00–15:00.
 • Sommaröppet på biblioteket


  Måndagen den 13 juni går biblioteket över till sommaröppettider. De närmsta veckorna kommer det även att vara begränsad tillgång till grupprummen på grund av målning i korridorerna.
 • Tillfällig entré till biblioteket


  Onsdagen den 8 juni och torsdagen den 9 juni är bibliotekets ordinarie entré stängd på grund av renoveringsarbete. För att komma in i biblioteket kan du använda någon av ingångarna från grupprumskorridorerna på plan 2 och 3. JU-kort behövs ej.