Nyhetsarkiv

 • 3,1 miljoner kronor till forskning om mobbning och psykisk hälsa för barn med funktionsnedsättningar

  2019-12-03
  På uppdrag av Statens folkhälsomyndighet ska Lilly Augustine, forskare inom forskningsmiljön CHILD vid Jönköping University, i samarbete med Ylva Bjereld vid Linköpings universitet, titta närmare på området mobbning och psykisk hälsa, särskilt för barn med funktionsnedsättningar. För detta har de erhållit 3,1 miljoner kronor.
  Läs mer
 • Frida Lygnegård i finalen av Forskar Grand Prix 2019

  2019-12-02
  Att sammanfatta en doktorsavhandling på fyra minuter är inte en enkel uppgift, att dessutom göra det på ett lättillgängligt och inspirerande sätt är ännu svårare. Det är något som Frida Lygnegård, Hälsohögskolan, Jönköping University, gör med bravur. Något som hon fick visa upp då hon var en av åtta som gjorde upp i finalen av den prestigefyllda presentationstävlingen Forskar Grand Prix 2019.
  Läs mer
 • Funka olika är coolt! Avhandling i handikappvetenskap – idrott och hälsa

  2019-11-22
  I skolämnet Idrott & hälsa upplever högstadieungdomar med funktionsnedsättning att de har lägre tillit till sin kompetens och sämre förutsättningar att delta än sina klasskamrater. Karin Bertills, lärarutbildare och doktorand inom handikappvetenskap vid Jönköping University, har disputerat med sin avhandling; Different is cool! Self-efficacy and participation of students with and without disabilities in school-based Physical Education, som visar på problemen, men också på åtgärder som gör att elever med funktionsnedsättningar utvecklas inom ämnet i likhet med sina typiskt fungerande klasskamrater.
  Läs mer
 • Horizon 2020 Funding Workshop

  2019-11-21
  Med fokus på de två forskningsprogrammen: Europa i en föränderlig värld – inkluderande, innovativa och reflekterande samhällen (SC.6) samt Vetenskap med och för Samhället (SwafS).
  Läs mer
 • Jönköping Academy for Improvement of Health and Welfare firar tio år

  2019-11-18
  Jönköping Academy for Improvement of Health and Welfare (JA) firade sitt tioårsjubileum torsdagen 7 november. JA är ett samverkanscentrum för praktiknära forskning och utbildning i kvalitetsförbättring och ledarskap inom hälsa och välfärd, som ägs och styrs av Jönköping University, Region Jönköpings Län och länets tretton kommuner i nära samarbete.
  Läs mer
 • Biljana Ouda i senaste numret av Diabetesvård

  2019-11-13
  Biljana Ouda, forskare vid Hälsohögskolan, medverkar tillsammans med Sofia Alavi i det senaste numret av tidningen Diabetesvård, en rikstäckande tidning som går ut till personer som arbetar kliniskt aktivt med diabetesvård. Artikeln handlar om Biljana Ouda och Sofia Alavis studie ”Gruppundervisning ur ett distriktsköterskeperspektiv”.
  Läs mer
 • Frida Lygnegård finalist i Forskar Grand Prix 2019

  2019-11-08
  Frida Lygnegård, lektor vid Avdelningen för rehabilitering och medlem i forskningsmiljön CHILD vid Hälsohögskolan, Jönköping University är en av finalisterna i Forskar Grand Prix 2019.
  Läs mer
 • Ny avhandling undersöker internationalisering i små och medelstora företag

  2019-10-30
  Företag som slutar exportera och sedan starta upp igen vid ett senare tillfälle är inte så ovanligt som man kanske tror. I en ny avhandling utforskar Andrea Kuiken mönstret för vad hon kallar "diskontinuerlig internationalisering" bland små och medelstora företag.
  Läs mer
 • Artikel från forskare på Hälsohögskolan publicerad i prestigefull tidskrift

  2019-10-24
  Amir Pakpour, forskare vid Qazvin University of Medical Sciences i Iran och affilierad vid Hälsohögskolan har tillsammans med ett internationellt forskningsteam, där Anders Broström och Pia Bülow ingår, genomfört en studie vars resultat har publicerats i Sleep Medicine Review. Artikeln heter: Internet addiction and sleep problems: A systematic review and meta-analysis .
  Läs mer
 • Peter Johansson: "Sociala aspekter viktiga i simuleringar"

  2019-10-23
  Simuleringar med hjälp av digitala modeller ger stora fördelar vid utformning av byggnader, speciellt om man tar hänsyn till sociala aspekter.Det framhöll Peter Johansson under sin docentföreläsning på Tekniska Högskolan i Jönköping (JTH).Hans ansökan och föreläsning godkändes och han kan numera titulera sig docent.
  Läs mer
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information