Nyhetsarkiv

 • Sara Kallin försvarade sin avhandling om mjukdelsvävnader

  2019-09-20
  Sara Kallin, universitetsadjunkt på Hälsohögskolan, har försvarat sin licensiatavhandling om mjukdelsvävnader i Gjuterisalen på Tekniska Högskolan i Jönköping.- Det var jätteroligt, säger Sara Kallin.
  Läs mer
 • "Avhandlingen kommer att förbättra kunskapen om industrialiseringsprocessen”

  2019-09-12
  Paraskeva Wlazlaks doktorsavhandling kommer att förbättra kunskaperna om industrialiseringsprocessen.
  - Den bidrar till kortare ledtider och bättre anpassning mellan produkt och produktionssystem, säger Paraskeva Wlazlak, som tycker att Jönköping University är den bästa arbetsmiljön man kan ha.

  Läs mer
 • ”Inte farligt att träna mycket”

  2019-09-06
  I sin avhandling ”Aspects of Regular Long-Term Endurance Exercise in Adolescents, with Focus on Cardiac Size and Function, Hormones, and the Immune System” har Louise Rundqvist på Hälsohögskolan i Jönköping tittat närmare på långsiktiga effekter av att starta högintensiv träning i yngre åldrar.
  Läs mer
 • Nya perspektiv på individuell och kollektiv ledarskapsutveckling i komplexa organisationer

  2019-06-26
  Ledarskapsutveckling är en miljardindustri, samtidigt som det ur ett akademiskt perspektiv saknas central på forskning inom området. I ett forskningsprojekt, som pågick mellan 2017 – 2019 och som finansierats av KK-stiftelsen, har dock forskare från Jönköping University och Malmö universitet undersökt hur ledarskapsutveckling kan bedrivas på ett systematiskt sätt och användas för att utveckla företagens förmåga att hantera en komplex omgivning.
  Läs mer
 • "Den här avhandlingen kan överföras direkt till företag"

  2019-06-24
  Baiwei Zhu försvarade nyligen sin doktorsavhandling i Gjuterisalen på Tekniska Högskolan i Jönköping.- Den här avhandlingen kan överföras direkt till företag och bidra till en kombination av tekniska och ekonomiska fördelar, säger Baiwei Zhu.
  Läs mer
 • Hans avhandling underlättar produktionen av lastbilsmotorer: ”Doktorstiteln är ett körkort för forskning”

  2019-06-19
  Björn Domeij har forskat kring problem i gjutningsprocessen av lastbilsmotorer för att lättare förutse defekter i produktionen. Förra veckan försvarade han sin doktorsavhandling i Gjuterisalen på Tekniska Högskolan i Jönköping.- Doktorstiteln är ett körkort för forskning, säger han.
  Läs mer
 • "Varför skulle sjuksköterskan vara normkritiskt neutral?"

  2019-06-18
  Ellinor Tengelin som har läst forskarutbildningen på Hälsohögskolan i Jönköping försvarade i fredags sin doktorsavhandling om normkritikens möjliga bidrag till sjuksköterskeutbildningen.- Varför skulle sjuksköterskan vara normkritiskt neutral, frågar sig Ellinor Tengelin.
  Läs mer
 • Avhandling; On particles and slags in steel casting

  2019-06-03
  On particles and slags in steel casting, heter Dimitrios Siafakas doktorsavhandling från Tekniska högskolan, Jönköping University. Dimitrios har bland annat hittat en vetenskapligt giltig förklaring av oegentligheter i det viskösa beteendet hos vissa metallurgiska slaggsystem.
  Läs mer
 •  Att gå med protes – en tuff match för hjärnan

  2019-05-27
  En unik studie från Hälsohögskolan vid Jönköping University visar hur de kognitiva funktionerna hos en person påverkas av att gå med en protesknäled. Saffran Möller, legitimerad fysioterapeut och doktor i hälsa och vårdvetenskap, har använt en ny typ av instrument som kallas fNIRS (funktionell infraröd spektroskopi) och som kan mäta hjärnaktiviteten hos en person medan hen använder sin protes.
  Läs mer
 • Vad påverkar hur samhällskunskaps-undervisningen blir?

  2019-05-24
  Samhällskunskapslärare har väldigt olika syn på vad de upplever är de viktigaste påverkansfaktorerna för hur undervisningen blir. Det slår Joakim Öberg, Högskolan för Lärande och kommunikation, Jönköping University fast i en ny avhandling.
  Läs mer
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information