Medieproduktion

Filosofie kandidatexamen med huvudområdet medie- och kommunikationsvetenskap, 180 hp

Studieort: Jönköping

Programstart: Hösten 2020

Till ansökan (öppnar 16 mars)

Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet med inriktning Medieproduktion är journalistiskt orienterat men ger även en god grund för dig som vill arbeta operativt på kommunikations- och marknadsavdelningar.

Kommunikatörer med kunskap i produktion av rörlig bild och ljud, som exempelvis en video eller en podd, efterfrågas i allt högre grad av arbetsgivare i flera av kommunikationsbranschens fält. Medieproduktion passar dig som vill få en gedigen MKV-utbildning med en spets inom visuell och audiovisuell produktion för webben. I inriktningsterminen går teori och praktik hand i hand. Du tar avstamp i teorin, producerar, och värderar sedan resultatet utifrån teorin. De studenter som har gått utbildningen arbetar som bland annat videoproducenter, skribenter, kommunikatörer och journalister.

Egen radio- och TV-studio

På Högskolan för lärande och kommunikation finns en radiostudio och en TV-studio som används både i undervisningen och av studerandeföreningar.

Omfattning: 180 hp
Nivå: Grundnivå
Studietakt: Helfart
Ort: Jönköping
Studieform: Campusbaserad
Språk: Undervisningen bedrivs normalt på svenska men undervisning på engelska kan förekomma
Antal platser: 30
Programstart: Hösten 2020
Sista anmälan: 2020-04-15
Anmälningskod: HJ-52520
Behörighet: Grundläggande behörighet samt Samhällskunskap 1b eller 1a1 och 1a2. Eller: Engelska 6/B, Samhällskunskap A och Svenska 3/B eller Svenska som andraspråk 3/B.
Urval: 65 procent av platserna avsätts för sökande i betygsgruppen och 35 procent i högskoleprovsgruppen

För att få konkurrera om platserna i högskoleprovsgruppen krävs minst 0,8 poäng.
Examen: Filosofie kandidatexamen med huvudområdet medie- och kommunikationsvetenskap.

Under Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmets första och tredje år läser du kurser inom huvudområdet medie- och kommunikationsvetenskap. Vilka kurser du läser under andra året bestäms av vilken inriktning du väljer och om du väljer att läsa utomlands eller valbara kurser.

Den generella programbeskrivningen visar vilka kurser som ingår i programmet och som läses av alla MKV-studenter, oavsett inriktning.

Nedanstående kurser läses under termin 3 inom inriktningen Medieproduktion.

The Foundations of Journalism 7,5 hp
I den här kursen får du kunskaper om olika vetenskapliga teorier inom ämnesområdet journalistik och tränar bland annat din källkritik, din intervjuteknik och din etiska kompass.

Radioproduktion 7,5 hp
Du får tekniska och teoretiska kunskaper inom radioproduktion och du utvecklar din förmåga att berätta med ljud. Du utvecklar även förmåga att göra inspelade och redigerade radioreportage samt direktsända program.

Videoproduktion 7,5 hp
Kursen ger dig kunskap och förståelse för produktion av rörlig bild. Du tar avstamp i teorier och forskning om videoproduktionens möjligheter och begränsningar. Du lär dig hantera kameran, ljussätta och redigera. En mycket viktig del i kursen är värdering och analys av den egna och andras produktioner. 

Integrerad medieproduktion 7,5 hp
I den här kursen driver du en egen sajt och olika sociala medie-konton. Du arbetar med text, bild, ljud och rörlig bild. Du anpassar budskap och interaktion till olika kanaler och plattformar - allt grundat i färsk forskning.
Du lär dig också olika tekniska förutsättningar för webbpublicering och utvecklar ditt skrivande i olika genrer.


Ja, jag vill prenumerera på mer information. Om du inte samtycker kommer du enbart att få svar på din fråga.


Till ansökan (öppnar 16 mars)
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information