Ingela Wibeck, före detta student, IT-infrastruktur och nätverksdesign

Ingela Wibeck, före detta student på Tekniska Högskolan vid Jönköping University.

- Med den här utbildningen som grund har du alla möjligheter att lyckas inom IT-branschen, säger Ingela Wibeck, före detta student på Tekniska Högskolan vid Jönköping University.

Ingela Wibeck tog 2001 examen från Datanätteknikprogrammet, som numera heter IT-infrastruktur och nätverksdesign, på Tekniska Högskolan (JTH) vid Jönköping University. Hon är i dag konsultchef med leveransansvar för IT som tjänst på Atea i Jönköping.

- Utan min utbildning på JTH hade jag aldrig varit där jag är i dag, säger hon.

Ingela leder ett affärsområdesteam på Atea där nätverk och datacenter samt leverans och service för både klienter och skrivare ingår. Hon trivs med att få vara med att leda och utveckla kunder, medarbetare och den egna organisationen.

- Att få vara nära så många olika verksamheter med allt från offentlig verksamhet till privata företag och få en inblick i deras vardag är väldigt inspirerande, säger hon.

Hon tycker att hennes JTH-utbildning, som nu heter IT-infrastruktur och nätverksdesign, var bred och omfattande och nämner att man fick lära sig både grunderna och fördjupning inom hela spannet av infrastruktur. Framför allt lyfter hon den långa praktikperioden och att lärarna inom utbildningens huvudområden var mycket kunniga.

- De gav dig förutsättningarna till att lyckas på bästa sätt och vi studenter hade tillgång till ett eget labb där vi tillbringade en hel del tid. Vi hade god sammanhållning i klassen och hängde mycket tillsammans både på skolan och på fritiden.

Ingela beskriver det som en härlig tid på JTH och hon lärde sig oerhört mycket som hon fortfarande har glädje av. Hon bor kvar i Jönköping, en stad som hon älskar. Hon tycker att läget invid Vättern är magiskt och uppskattar hur den vidsträckta Vätterstranden breder ut sig mitt i staden. Dessutom tycker hon Jönköping bjuder in till ett skönt uteliv nära skog och natur.

Hon rekommenderar verkligen JTH-utbildningen IT-infrastruktur och nätverksdesign till alla som är nyfikna på hur det fungerar hela vägen från infrastruktur och användarnära tjänster till digitalisering med AI och verksamhetssystem.

- Med den här utbildningen som grund har du alla möjligheter att lyckas inom IT-branschen. Den har tagit mig på en spännande, rolig och utmanande resa med många möjligheter och den resan bara fortsätter, säger hon.

Sidan uppdaterad