Nivå: Grundnivå
Ansökningstid: 2021-03-15 - 2021-04-15
Programstart: Höst 2021
Ort: Jönköping
Examen: Kandidatexamen med huvudområdet informatik, inriktning IT-infrastruktur och nätverksdesign, 180 hp

Det ställs höga krav på att moderna nätverks- och servermiljöer är säkra, stabila och tillgängliga. Utbildningen ger dig kunskap om design, implementation och drift för att tillgodose användares och verksamheters behov av IT-infrastruktur, samt kunskap om de tjänster som används i moderna nätverks- och servermiljöer. Säkerhet är ett tema som genomsyrar hela programmet.


Som student erbjuds du dygnet-runt-öppna datorsalar och fullt utrustade nätverkslaboratorier. Våra labbsalar är en naturlig mötesplats mellan studenter från olika årskurser och ger dig möjlighet att bygga upp ett starkt kontaktnät. Gästföreläsare från ledande branschföretag berättar om de senaste trenderna kring säkerhet, utveckling och de behov som finns i näringslivet.


Programmet har samarbete med flera olika partners och tillverkare. Via Cisco Networking Academy har vi rätt att utbilda och utfärda akademicertifikat inom CCNA (Cisco Certified Network Associate). I våra nätverkslaboratorier finns de senaste brandväggarna från cybersäkerhetsföretaget Fortinet. Vi är också knutna till Red Hat Academy samt Huawei ICT Academy. Förutom detta använder vi hårdvara och mjukvara från ledande företag som Microsoft, VMware, HPE med flera. Denna bredd ger dig som student en utmärkt bas när du utforskar området kring IT-infrastruktur och nätverksdesign.


Programansvariga berättar mer om programmet i vårt digitala öppet hus.
Se det på vår Youtube kanal.

Du får direktkontakt med branschen genom 10 v NFK, näringslivsförlagd kurs, i slutet av år 2. Exempel på praktikplats är IT-konsultbolag (t ex Atea och Cygate), Internetleverantörer och stadsnät (t ex Telia Company och Jönköping Energi) eller IT-avdelningar på företag, skolor och myndigheter. Yrkesverksamma medverkar även genom bl. a gästföreläsningar och arbetsmarknadsdagar.

Du har möjlighet att läsa en termin på något av våra partneruniversitet. Genom utlandsstudier får du internationella kontakter, erfarenheter och meriter som värderas högt av framtida arbetsgivare.

Utbildningen ger dig teoretiska och praktiska kunskaper för att kunna arbeta med IT-infrastruktur och nätverksdesign hos IT-konsultföretag, nätoperatörer och företag med IT-avdelningar. Du kan också arbeta i gränslandet mellan teknik och verksamhet, exempelvis som kravledare, systemförvaltare eller IT-strateg. Din kompetens är bred och arbetsmöjligheterna många.

 

Efter kandidatexamen kan du läsa vidare till en master-/magisterexamen inom exempelvis informationssäkerhet. Högskolan i Skövde erbjuder masterprogrammet Integritet, informationssäkerhet och cybersäkerhet

Programmet IT-infrastruktur och nätverksdesign ges vid Tekniska Högskolan
Omfattning: 180 hp
Nivå: Grundnivå
Språk: Undervisningen bedrivs normalt på svenska men undervisning på engelska kan förekomma
Studietakt: Helfart
Ort: Jönköping
Studieform: Campusbaserad
Programstart: Hösten 2021
Urval: 65 procent av platserna avsätts för sökande i betygsgruppen och 35 procent i högskoleprovsgruppen.

För att få konkurrera om platserna i högskoleprovsgruppen krävs minst 0,8 poäng.
Behörighet: Grundläggande behörighet samt Matematik 2a eller 2b eller 2c. Eller: Matematik B, Engelska A
Anmälningskod: HJ-52207
Examen: Kandidatexamen med huvudområdet informatik, inriktning IT-infrastruktur och nätverksdesign

Kontakta oss

Vi vill gärna spara dina kontaktuppgifter för att skicka mer information om våra utbildningar och kurser. Du kan när som helst avstå din prenumeration; Nu eller när som helst, samt vid varje utskick.

Programansvarig

  • Universitetsadjunkt
  • Tekniska Högskolan