Jérémy kan de olika rollerna inom mjukvaruutveckling

Jérémy Harrault kommer från Toulouse, Frankrike, och nu studerar första året på masterprogrammet Software Product Engineering.

- Att åka till Sverige och plugga garanterade både att upptäcka nya miljöer, nya människor, ett nytt lärosäte, utan att möta en allt för stor kulturkrock. Trots att svenskar och fransmän tänker lite olika och beter sig annorlunda i olika situationer, så delar vi massor av seder och bruk. Och dessutom gillar jag också snö.


Jérémy kom i kontakt med Jönköping University under en mässa om utlandstudier på hemuniversitetet Epitech. Där fick han en hel del information om högskolan och att vara student i Sverige. När han sedan skulle välja vilket lärosäte han ville plugga på, föll valet ganska naturligt på just Jönköping.


- Innan jag kom i Jönköping, hade jag inte riktigt koll på andra områden inom mjukvara, då jag har en kandidatexamen i programmering. Sedan har jag lärt mig en hel del om de olika roller som finns inom mjukvaruutveckling. Jag kan nu säga att jag gärna skulle arbeta som mjukvaruarkitekt, hantera problem och möjligheter och presentera nya IT-lösningar. När jag får min masterexamen, kommer jag söka jobb i Frankrike och förmodligen i min hemstad Toulouse. Men jag kommer att ha många öppna dörrar för jobb inom branschen som är spännande och utvecklingsbara. Så vem vet, jag kanske hamnar utomlands, i Sverige eller någon annanstans, om jag känner för det.

Sidan uppdaterad 2016-04-01

Sidan uppdaterad 2016-04-01