Nivå: Avancerad nivå
Ansökningstid: Ansökan är öppen för sen anmälan
Programstart: Höst 2024
Ort: Jönköping
Examen: Teknologie Masterexamen med huvudområdet datavetenskap inriktning Utveckling av AI-system, 120 hp

Översikt

Artificiell intelligens (AI) beskrivs ofta som den ultimata utmaningen och ses av många som datavetenskapens ofrånkomliga öde. Maskinintelligens på mänsklig nivå är fortfarande något för framtiden, men redan idag påverkas både samhälle och industri genom tillämpningar av djupinlärning och edge computing.


Jönköping University sätter samman en stark forskargrupp inom AI som ska säkerställa att programmet bygger på toppmodern forskning inom fältet.


Tekniska Högskolan på Jönköping University är medlem i det prestigefyllda samarbetet CDIO Initiative™. Ett samarbete mellan ledande ingenjörsskolor över hela världen. CDIO-initiativet är ett innovativt, pedagogiskt ramverk för att ta fram och utveckla en ny vision för ingenjörsutbildningar och för att producera nästa generations ingenjörer.

Under den valfria, näringslivsförlagda kursen kan du välja att göra praktik på ett företag eller annan organisation. Målsättningen är att ge dig en förståelse för framtida arbetsuppgifter och hur dessa är relaterade till din utbildning. Andra valfria kurser kommer också att finnas tillgängliga.

Alla kurser genomförs på engelska och du studerar tillsammans med andra internationella studenter. Det finns möjlighet för dig att studera en termin utomlands på något av våra partneruniversitet.

Med en masterexamen inom AI-teknik kommer du att ha en ljus framtid inom informationsteknik, med ett brett urval alla olika tjänster. Du kan exempelvis bli datavetare, AI-ingenjör eller maskininlärningsingenjör. Exceptionella studenter kan även bli erbjudna positioner som doktorander.

 

Du kommer vara rustad för att arbeta med intelligent mjukvara för produkter och tjänster inom många olika områden, i större organisationer eller mikroföretag. Utexaminerade kan arbeta med allt från stora mjukvarusystem till små, inbäddade mjukvarukomponenter eller från webbapplikationer till databehandling back-end.

Programmet ges vid Tekniska Högskolan
Omfattning: 120 hp
Nivå: Avancerad nivå
Språk: Undervisningen bedrivs på engelska
Studietakt: Helfart
Ort: Jönköping
Studieform: Campusbaserad
Programstart: Hösten 2024
Urval: Grupp 1: Examen om minst 180 hp. Rangordning sker efter betyg. Grupp 2: 150-179 hp. Rangordning sker efter antal avklarade poäng.
Behörighet: Examen om minst 180 hp med lägst 90 hp i huvudområdet datateknik, datavetenskap eller elektroteknik (med relevanta kurser inom datateknik) eller motsvarande svensk eller utländsk utbildning. Dessutom krävs 15 hp i matematik samt kunskaper i Engelska 6 eller motsvarande.
Anmälningskod: HJ-MS192
Examen: Teknologie Masterexamen med huvudområdet datavetenskap inriktning Utveckling av AI-system

Studentprojekt

Fler utbildningar och intervjuer från Jönköping University

Jönköping - den moderna studentstaden

Jönköping är den moderna studentstaden med ett gemensamt och sammanhållet campus som ligger mitt i stan. Här finns våra fyra fackhögskolor med 12 000 studenter tillsammans med Högskolebiblioteket, träningsanläggning, caféer, restauranger och Service Center. Med en stark internationell prägel och samverkan med arbetslivet redan under studietiden ger vi dig rätta förutsättningar för din framtid.

Läs mer om studentlivet i Jönköping.


Kontakta oss

Programansvarig

  • Universitetsadjunkt Arbetsorganisation
  • Tekniska Högskolan