Stå stadigt på tekniskt byggd grund

Disa Danevad behövde komplettera fysikämnena för att kunna bli Industridesigner. Hon valde Tekniskt basår på Högskolan i Jönköping.

Porträttfoto av Disa, student

- Jag har alltid har varit teknik- och designintresserad så jag valde att studera i Jönköping tack vare att man kan studera hela paketet: tekniskt basår, ingenjörsprogram och masterprogram. Jag hade aldrig varit i Jönköping innan jag flyttade från Falun, men när jag såg bilderna på staden och skolan lockande det väldigt mycket.

- Tekniskt basår tyckte jag var riktigt nyttig då jag först och främst kunde få behörighet med fysikämnena, men även kunde repetera matematiken. Under detta år fick jag även chansen att lära känna skolan och staden innan jag påbörjade ingenjörsprogrammet i Produktutveckling och design och därefter masterprogrammet i Industridesign.

- Nu jobbar jag som konsult på företaget Explipro Group på Science Park, både som konstruktör och industridesigner. Jobbet fick jag två veckor innan jag tog ut min masterexamen och det kändes skönt att sex års studier gav resultat på jobbmarknaden direkt.

- Mina arbetsuppgifter är väldigt varierande beroende på uppdrag hos kund. Ena dagen kan jag sitta och handskissa på en detalj, andra dagen kan jag sitta hos ett företag och utveckla och konstruera en komponent i ett CAD-program. Att arbeta som konsult passar mig utmärkt då jag får chansen att arbeta tillsammans med olika företag med varierande uppdrag.

Sidan uppdaterad