Zsofia trollar med visuella effekter

När Zsófia var färdig med sina filmstudier i Ungern ville hon lära sig mer om de tekniker och metoder som används för att göra det omöjliga möjligt i filmsammanhang, hon ville lära sig göra visuella effekter. Digital Visualisering, som ger bred kompetens inom visuella effekter (VFX) för film och reklam, visade sig vara ett perfekt program.

– Vår utbildning här är som en spännande berg- och dalbana. Vi uppmuntras hela tiden att komma på och utveckla våra egna projekt, och jag älskar i stort sett allt med mina studier!

Utbildningen inom VFX sker i Eksjö, som ligger ungefär sex mil öster om Jönköping. Även om Eksjö är en mindre stad trivs Zsófia mycket bra.
– Visst kan det kännas lite avsides här, men fördelen är att det inte finns några distraktioner som stör utbildningen, vilket är väldigt bra när man som jag siktar på att bli en skicklig VFX-virtuos. Vi som studerar här spenderar mycket tid tillsammans och arrangerar ofta flera olika aktiviteter, som exempelvis filmkvällar, vandringar och picknick. Ibland går vi även och simmar tillsammans.

Hennes mål är att suga åt sig så mycket kunskap som möjligt och även skapa en riktigt stark portfolio, en så kalla showreel, för att sedan ta steget in i VFX-industrin.
– Det finns så många möjligheter och vägar inom VFX, så jag vet ännu inte riktigt var jag kommer att hamna. Men jag är väldigt glad att min utbildning har öppnat flera dörrar för mig. Efter bara ett år här har jag redan fått en praktikplats på ett VFX-företag!

Sidan uppdaterad 2016-03-14

Studera på JU
Sidan uppdaterad 2015-11-18

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information