International Management

Ekonomie kandidatexamen med huvudområdet företagsekonomi, 180 hp

Studieort: Jönköping

Programstart: Hösten 2018

Till ansökan (öppnar 15 mars)

Starta din internationella karriär som ekonom med att läsa programmet International Management. Utbildningen ger en gedigen bas i ekonomi med internationella perspektiv, och förbereder dig för en karriär inom näringslivet.

Att förstå betydelsen av kontinuerlig utveckling och internationalisering är nödvändigt för att hålla jämna steg med efterfrågan på marknaden. Sammantaget innebär detta att internationell och entreprenöriell kompetens blir alltmer betydelsefull. Programmets genomgående teman är därför entreprenörskap, näringslivsförnyelse och internationalisering. Förutom företagsekonomi läser du kurser i nationalekonomi, statistik och engelska, som ger en bred bas för en karriär som ekonom. För att spetsa din kompetens ingår flera kurser med specifikt fokus på det internationella perspektivet av företagande.

International Management har en EPAS-ackreditering, vilket innebär att programmet fått en särskild kvalitetsstämpel av EFMD, en global organisation som verkar för hög kvalitet inom managementutbildning.

Studenter på programmet är berättigade att ansöka om att delta i ett utbytesprogram med dubbel examen på KEDGE Business Schoollänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Frankrike och EBS i Tyskland. Möjligheten är reserverad för ett begränsat antal studenter som uppvisar goda studieresultat och driftighet. Studenter som deltar i utbytesprogrammet studerar ett extra år, så att de kan få en Bachelor of Science in Business and Economics med inriktning mot företagsekonomi från JIBS och en Bachelor of Commerce från KEDGE eller en Bachelor of General Management från EBS.

Särskilt urval

Jönköping International Business School har beslutat att reservera ett mindre antal platser på sina utbildningsprogram till sökande som bedöms vara särskilt lämpade för den utbildning som avses liksom skolans profil. Syftet är att vidga antagningsmöjligheterna för sökande. Läs mer om kriterier för särskilt urval.

Studera utomlands

Under tredje året har du möjlighet att tillbringa en termin utomlands vid något av JIBS partneruniversitet. Förutom att det är en upplevelse för livet så ger utlandsstudier tillgång till unika kurser, möjlighet till specialisering, språkkunskaper samt ett internationellt personligt nätverk.

Programmet kombinerar teori och praktik. En viktig del i detta är att varje student tillsammans med andra studenter, tilldelas ett fadderföretag som ni besöker flertalet gånger.

Efter utbildningen

Med en examen från programmet har du en utmärkt grund för att påbörja en internationell karriär i näringslivet – antingen som anställd eller egenföretagare. Våra tidigare studenter har bland annat titlar som affärsutvecklare, produktchef, varumärkesansvarig, kundansvarig eller marknadsassistent.

Funderar du redan nu på möjligheten att studera vidare? En kandidatexamen med huvudområde företagsekonomi ger behörighet till fortsatta studier på masternivå. Vi erbjuder bland annat:

Career progression map

Här kan du se exempel på hur olika studenter, som gått International Management, har utvecklats i sin karriär efter studierna – från posterna de började på till posterna de har idag. Kartan är tänkt att hjälpa dig i din framtida karriär och ge dig en fingervisning om vilka tjänster du kan söka efter examen.

Career progression map  - International management
Omfattning: 180 hp
Nivå: Grundnivå
Studietakt: Helfart
Ort: Jönköping
Studieform: Campusbaserad
Språk: Undervisningen bedrivs på engelska
Antal platser: 56
Programstart: Hösten 2018
Sista anmälan: 2018-04-16
Anmälningskod: HJ-52003
Behörighet: Grundläggande behörighet samt Matematik 3b eller 3c, Samhällskunskap 1b eller 1a1 och 1a2. Eller: Engelska 6/B, Matematik C, Samhällskunskap A.
Urval: 65 procent av platserna avsätts för sökande i betygsgruppen och 35 procent i högskoleprovsgruppen. För att få konkurrera om platserna i högskoleprovsgruppen krävs minst 0,8 poäng.

Examen: Ekonomie kandidatexamen med huvudområdet företagsekonomi

OBS Preliminär kurslista

Termin 1

Business and Academic Communication 1 7,5 hp
Entrepreneurship and Business Planning
7,5 hp
Microeconomic Principles and Mathematics for Economics 7,5 hp
Basic Financial Accounting 7,5 hp

Termin 2

Management Accounting 7,5 hp
Macroeconomic Principles 7,5 hp
Marketing Management 7,5 hp
Organization and Leadership 7,5 hp

Termin 3

Strategy and Technology 7,5 hp
Business Statistics 1 7,5 hp
International Management 7,5 hp
Business Statistics 2 7,5 hp

Termin 4

Corporate Finance 1 7,5 hp
International Trade Theory 7,5 hp
International Marketing 7,5 hp
Research Methods: Design, Implementation and Analysis 7,5 hp

Termin 5

Utlandsstudier/Valbara kurser/Internship 30 hp

Termin 6

Responsible Enterprise 7,5 hp
International Macroeconomics and Finance 7,5 hp
Bachelor Thesis in Business Administration 15 hp
Till ansökan (öppnar 15 mars)
EQUIS + AACSB Logos AACSG EQUIS

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information