Nya och spännande kontakter från olika länder

Målmedveten, orädd och trygg i sitt val. Så kan man beskriva Ghezal. Det är svårt att inte imponeras av drivkraften och engagemanget hos Göteborgstjejen som vill utforska mer av världen.

Här får jag den professionalitet och yrkestrygghet jag behöver för att få mina patienter att känna sig trygga

Varför valde du Hälsohögskolan i Jönköping?

Det var definitivt utbildningens innehåll och utformning som avgjorde. Motsvarande utbildning finns i Göteborg också, men där har man lagt upp studieplanen på ett annat sätt. Utbildningen till Biomedicinsk analytiker har två inriktningar och i Göteborg läser man ett gemensamt basår innan man väljer inriktning för de två kommande åren. I Jönköping söker man direkt till en viss inriktning. Det gör att man får tre år med riktade studier och djupare kunskaper inom sitt specialområde. Eftersom jag redan visste vad jag ville läsa hade jag mycket att vinna på det alternativet. Utbildningen i Jönköping ger dessutom goda kunskaper i anatomi och en stor dos patientkontakt vilket är viktigt för mig.

En ytterligare fördel är att studierna resulterar i både en akademisk examen på kandidatnivå och en yrkesexamen. Det tror jag är ett stort plus i arbetsgivarens ögon. Som ni förstår är jag mer än nöjd med mitt val.

Hur är det att vara student på Hälsohögskolan?

Jag hade arbetat ett år efter gymnasiet men bodde fortfarande hemma när jag flyttade hit och det innebär ju en stor omställning. Allt lyfts till en ny nivå och man tvingas ta ansvar för sig själv och sina val på ett positivt sätt. Här har jag knutit nya och spännande kontakter från olika länder både i och utanför skolan.

De internationella mötena har stärkt mig ytterligare i min vilja att söka mig utomlands. Jag har planer på att göra mitt examensarbete i ett u-land. Som färdig biomedicinsk analytiker skulle jag vilja jobba i Norge, USA eller Canada under några år. Har man bara den rätta viljan och intresse för det man gör kan man komma hur långt som helst. Det man vill gör man bra och i Jönköping får du möjlighet att utvecklas så du kan göra det ännu bättre!


Sidan uppdaterad 2016-03-07

Studera på JU
Sidan uppdaterad 2012-11-07
Fråga oss
X
Har du frågor kring att börja studera på Jönköping University? Vi är tyvärr inte online just nu, men ställ gärna din fråga nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information