Medieträning för skolledare, 2,5 hp

Målgrupp: Skolledare

Kontakt

Åsa Lundgren
asa.lundgren@ju.se
036 - 10 14 23

Känner du till dina rättigheter i mötet med en journalist? Vet du hur du vill formulera dig om Janne Josefsson knackar på dörren? Står du rustad inför mötet med medierna om en verklig kris drabbar din skola?

Medieträning för skolledare ger dig som skolledare kunskap om de regler som styr journalisternas arbete, verktyg att ta till i mötet med medierna och trygghet inför kommande intervjusituationer. Du möter experter inom exempelvis röstläge och hållning, journalisternas etiska regler och krishantering. Uppgifterna i kursen är verklighetsanpassade och utgår från din egen situation

Kursinnehåll

  • Dina grundlagsskyddade rättigheter i mötet med journalister
  • Tv-intervju på din arbetsplats
  • Lämpliga och mindre lämpliga ageranden
  • Kroppsspråk
  • Mediedrev och offensivitet
  • Att svara på frågor
  • Svar på skolledares frågor
  • Etiska regler för press, radio och tv​

Kursplan

Medieträning för skolledare, 2,5 hpPDF

Lärare i kursen

Eva-Lotta Palm

Eva-Lotta Palms erfarenhet som nyhetsjournalist sträcker sig från lokaltidningens lokalredaktion till SVT:s Rapport.

Att läsa en kurs hos oss

Vi förser dig med distanskurser om 2,5 hp och du kan börja läsa inom en vecka från ansökningsdag. Efter att du har anmält dig till en kurs kommer allt material du behöver skickat till dig per post: kursguide, inloggningsuppgifter och kurslitteratur. All undervisning och examination sker sedan på distans, ett studiesätt som har många fördelar. Du bestämmer var och när du vill studera! Du har tillgång till allt digitalt studiematerial i två år efter att du har påbörjat en kurs.

En veckas studier

Kursen innebär sju arbetsdagar för dig som student. Kanske lägger du upp det som en halvdag i veckan, eller läser du några heldagar då och då. Upplägget för din kurs kommer alltid vara sex stycken inspelade lektioner på 45 min som kompletteras med läsanvisningar och två examinationer. Lektionerna innehåller alltifrån studioinspelade föreläsningar till intervjuer och reportage. Din sammanlagda studievecka kommer inte bara att innehålla teorier och aktuell forskning utan även inspiration och självutveckling!

Kursbevis

Efter avslutad kurs med godkänt resultat skickas kursbevis till din folkbokföringsadress.

Hur gör jag?

För att läsa en kurs behöver du ha arbetsgivarens (skolledarens/rektorns/förskolechefens) godkännande att köpa kursen. Distanskurser om 2,5 hp inriktar sig enbart mot dig som verksam lärare och kan inte säljas till enskilda individer. Det måste vara skolan som köper kursen eftersom den erbjuds som uppdragsutbildning.

Beställ kursen

Gör en beställning via det här formuläret

Kursen kostar 7.000 SEK per deltagare.
Kontakta oss om fler än 10 kurser önskas.

Sidan uppdaterad 2019-01-11

Kompetensutveckling / Uppdragsutbildning
Sidan uppdaterad 2017-11-22

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information