Handledning VFU II, 2,5 hp

Målgrupp: Grundskola F-9 och gymnasieskola

Kontakt

Åsa Lundgren
asa.lundgren@ju.se
036 - 10 14 23

 I den här kursen, som är en fortsättning på handledarutbildningskursen på 7,5 hp, möter du bland andra Eva Dahlqvist, universitetsadjunkt på avdelningen för psykologi och pedagogik.

Under kursens sex lektioner gås VFU-historiken igenom, framför allt med de utvecklingar som tagit sin utgångspunkt i 2011 års nya lärarutbildning. Andra ämnen som behandlas i kursen är: grupphandledning, bedömning av VFU, VFU-besöket samt VFU-dilemman.

Kursinnehåll

  • Introduktion och historik
  • Handledning i ett vidare perspektiv
  • Grupphandledning
  • Bedömning av VFU
  • VFU-besöket
  • VFU-dilemman

Kursplan

Handledarutbildning VFU II (Uppdragsutbildning), 2,5 högskolepoängPDF

Att läsa en kurs hos oss

Vi förser dig med distanskurser om 2,5 hp och du kan börja läsa inom en vecka från ansökningsdag. Efter att du har anmält dig till en kurs kommer allt material du behöver skickat till dig per post: kursguide, inloggningsuppgifter och kurslitteratur. All undervisning och examination sker sedan på distans, ett studiesätt som har många fördelar. Du bestämmer var och när du vill studera! Du har tillgång till allt digitalt studiematerial i två år efter att du har påbörjat en kurs.

En veckas studier

Kursen innebär sju arbetsdagar för dig som student. Kanske lägger du upp det som en halvdag i veckan, eller läser du några heldagar då och då. Upplägget för din kurs kommer alltid vara sex stycken inspelade lektioner på 45 min som kompletteras med läsanvisningar och två examinationer. Lektionerna innehåller alltifrån studioinspelade föreläsningar till intervjuer och reportage. Din sammanlagda studievecka kommer inte bara att innehålla teorier och aktuell forskning utan även inspiration och självutveckling!

Kursbevis

Efter avslutad kurs med godkänt resultat skickas kursbevis till din folkbokföringsadress.

Hur gör jag?

För att läsa en kurs behöver du ha arbetsgivarens (skolledarens/rektorns/förskolechefens) godkännande att köpa kursen. Distanskurser om 2,5 hp inriktar sig enbart mot dig som verksam lärare och kan inte säljas till enskilda individer. Det måste vara skolan som köper kursen eftersom den erbjuds som uppdragsutbildning.

Beställ kursen

Beställning av kursen görs via detta formulär.
Kursen kostar 3.700 SEK per deltagare. Kontakta oss om fler än 10 kurser önskas.

Sidan uppdaterad 2019-03-18

Kompetensutveckling / Uppdragsutbildning
Sidan uppdaterad 2017-11-22
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information