Att motivera när ingen motivation finns, 2,5 hp

Målgrupp: Grundskola 7-9 och Gymnasieskola

Kontakt

Åsa Lundgren
asa.lundgren@ju.se
036 - 10 14 23

Många av de elever som har misslyckats i skolan kan ta igen mycket på ganska kort tid. Skickliga lärare med mycket tålamod och engagemang som ser den lilla människans livssituation kan vara helt avgörande för hur det går. Den här kursen ger dig insikter och kunskap som kan vara ovärderliga i ditt arbete med ungdomar som saknar tilltro till sin egen förmåga. Kursen ger dig förståelse för elevens perspektiv samtidigt som den förbereder dig med teoretiska modeller och praktiska verktyg för din arbetsroll.

Kursinnehåll

 • Framgångsrika strategier i mötet med omtiverade elever
 • Elevers upplevelse av skolan
 • Sveriges tvångsomhändertagna ungdomar
 • Lärandet i klassrummet måste vara på riktigt

Kursen innnehåller även spännande intervjuer med lärare Martin mött under sin forskning.

Kursplan

Att motivera när ingen motivation finns, 2,5 hpPDF

  Lärare i kursen

  Martin Hugo

  Martin Hugos avhandling "Liv och lärande i gymnasieskolan 2007" var den mest lästa på skolporten under 2007 och 2008. Den handlar om hur gymnasieskolan ska möta de elever som har sämst meritvärde med sig från grundskolan.

  Att läsa en kurs hos oss

  Vi förser dig med distanskurser om 2,5 hp och du kan börja läsa inom en vecka från ansökningsdag. Efter att du har anmält dig till en kurs kommer allt material du behöver skickat till dig per post: kursguide, inloggningsuppgifter och kurslitteratur. All undervisning och examination sker sedan på distans, ett studiesätt som har många fördelar. Du bestämmer var och när du vill studera! Du har tillgång till allt digitalt studiematerial i två år efter att du har påbörjat en kurs.

  En veckas studier

  Kursen innebär sju arbetsdagar för dig som student. Kanske lägger du upp det som en halvdag i veckan, eller läser du några heldagar då och då. Upplägget för din kurs kommer alltid vara sex stycken inspelade lektioner på 45 min som kompletteras med läsanvisningar och två examinationer. Lektionerna innehåller alltifrån studioinspelade föreläsningar till intervjuer och reportage. Din sammanlagda studievecka kommer inte bara att innehålla teorier och aktuell forskning utan även inspiration och självutveckling!

  Kursbevis

  Efter avslutad kurs med godkänt resultat skickas kursbevis till din folkbokföringsadress

  Hur gör jag?

  För att läsa en kurs behöver du ha arbetsgivarens (skolledarens/rektorns/förskolechefens) godkännande att köpa kursen. Distanskurser om 2,5 hp inriktar sig enbart mot dig som verksam lärare och kan inte säljas till enskilda individer. Det måste vara skolan som köper kursen eftersom den erbjuds som uppdragsutbildning.

  Beställ kursen

  Gör en beställning via det här formuläret

  Kursen kostar 3.700 SEK per deltagare.
  Kontakta oss om fler än 10 kurser önskas.

  Sidan uppdaterad 2019-02-12

  Kompetensutveckling / Uppdragsutbildning
  Sidan uppdaterad 2017-11-22
  Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information