Att göra jämställdhet i förskola, 2,5 hp

Målgrupp: Förskola

Kontakt

Åsa Lundgren
asa.lundgren@ju.se
036 - 10 14 23

Begreppet jämställdhet skär igenom alla områden inom förskolan. Alltifrån morgonsamlingen till fri lek och påklädning av ytterkläder.

Kursen ger sig in i förskolans verksamhet och tittar konkret på hur man kan jobba i olika situationer utifrån ett jämställt perspektiv. Det handlar inte om millimeterrättvisa utan att bygga respekt mot alla människor. Det låter rätt enkelt, men att arbeta med jämställdhet handlar om att göra fel hela tiden. På massa olika sätt. Då blir det nog bra i slutändan menar Christian Eidevald, lärare i kursen.

Du kommer att bemöta barnen på ett nytt sätt efter att du gått denna kurs, även om du redan tidigare har arbetat med jämställdhetsfrågor. Kanske att du till och med känner att du vill fortsätta med ditt arbete inom jämställdhet utanför förskolans väggar!

Förutom Christian får du även träffa andra forskare och förskollärare i kursen. Se mer om kursen i kursintroduktionen ovan.

Kursinnehåll

  • Vad är jämställdhet?
  • Uppdraget och teorier och genus och kön
  • Jämställdhet i praktiken – självklart och enkelt?
  • Är könsneutralt önskvärt?
  • Genuspedagogik 2.0

Kursplan

Att göra jämställdhet i förskola, 2,5 hpPDF

Att läsa en kurs hos oss

Vi förser dig med distanskurser om 2,5 hp och du kan börja läsa inom en vecka från ansökningsdag. Efter att du har anmält dig till en kurs kommer allt material du behöver skickat till dig per post: kursguide, inloggningsuppgifter och kurslitteratur. All undervisning och examination sker sedan på distans, ett studiesätt som har många fördelar. Du bestämmer var och när du vill studera! Du har tillgång till allt digitalt studiematerial i två år efter att du har påbörjat en kurs.

En veckas studier

Kursen innebär sju arbetsdagar för dig som student. Kanske lägger du upp det som en halvdag i veckan, eller läser du några heldagar då och då. Upplägget för din kurs kommer alltid vara sex stycken inspelade lektioner på 45 min som kompletteras med läsanvisningar och två examinationer. Lektionerna innehåller alltifrån studioinspelade föreläsningar till intervjuer och reportage. Din sammanlagda studievecka kommer inte bara att innehålla teorier och aktuell forskning utan även inspiration och självutveckling!

Kursbevis

Efter avslutad kurs med godkänt resultat skickas kursbevis till din folkbokföringsadress.

Hur gör jag?

För att läsa en kurs behöver du ha arbetsgivarens (skolledarens/rektorns/förskolechefens) godkännande att köpa kursen. Distanskurser om 2,5 hp inriktar sig enbart mot dig som verksam lärare och kan inte säljas till enskilda individer. Det måste vara skolan som köper kursen eftersom den erbjuds som uppdragsutbildning.

Beställ kursen

Gör en beställning via det här formuläret

Kursen kostar 7.000 SEK per deltagare.
Kontakta oss om fler än 10 kurser önskas.

Sidan uppdaterad 2019-01-11

Kompetensutveckling / Uppdragsutbildning
Sidan uppdaterad 2017-11-22

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information