Högskoleprovet

Högskoleprovet mäter kunskaper och färdigheter som har betydelse för förmågan att klara av högskolestudier. Det ges två provtillfällen per år; en gång på hösten och en gång på våren.  

Högskoleprovet våren 2020 är inställt.

 

Nästa högskoleprov äger rum söndagen den 18 oktober 2020.

Anmälningsperioden är 10 augusti – 27 augusti 2020.

Anmälan

Du anmäler dig direkt online på hogskoleprov.nu

Om du har frågor/problem kring din anmälan använd kontaktformuläret på hogskoleprov.nu eller kontakta Edina Botonjic 036-10 10 47, Emma Gullberg 036- 10 11 60 eller Anna Oliw 036-10 12 35.

Du kan också kontakta oss via e-post: hp@ju.se.

OBS! Det går inte att göra en sen anmälan till högskoleprovet.

Du är anmäld först när du betalt avgiften på 450 kr.

Om du återtar din anmälan eller av någon anledning, oavsett vilken, uteblir från provet kan du inte få tillbaka anmälningsavgiften. Den kan heller inte överföras till nästa provtillfälle eller till någon annan person.

Inför provet

Information

Information om högskoleprovet hittar du på studera.nu.

Kallelse

Du får en kallelse via e-post drygt en vecka innan provet äger rum. Där står bland annat i vilken lokal du ska göra provet. Kontrollera även din "skräppost". Kontakta oss om du inte fått kallelsen en vecka före provdagen. Du får kallelsen till den e-postadress du angett i anmälan till provet. Provet ges i flera lokaler på Jönköping University men också på Huskvarna Folkets Park. Det anpassade provet för personer med dyslexi eller synskada ges endast på Junedalsskolan.

Legitimation

Glöm inte att se till att du har giltig legitimation med dig vid provtillfället. 

Anpassat högskoleprov

Studenter med funktionsnedsättning har möjlighet att göra ett anpassat högskoleprov. Läs mer om högskoleprovet för dig med funktionsnedsättning.

Anpassat prov i Jönköpings län erbjuds endast i Jönköping.

Giltighetstid

Provresultatet är giltigt i fem år. Om man gör provet flera gånger är det alltid det bästa (giltiga) resultatet som används vid urvalet till högskolan. För de flesta högskoleutbildningar överförs resultatet av högskoleprovet automatiskt till din anmälan. Har du inte svenskt personnummer ska du notera det svarshäftesnummer du har under provet.

Kontakt

Har du frågor kring högskoleprovet, kontakta ansvariga för högskoleprovet vid Jönköping University:

Email: hp@ju.se

Sidan uppdaterad 2020-04-28

Sidan uppdaterad 2019-11-18