student
Sidan uppdaterad 2013-06-19

Registrering på kurs med mera (Student-Ladok)

Studenternas hus med blommor i förgrunden

Student-Ladok

Länk till StudentLadok

Logga in i Student-Ladok

Du loggar in i Student-Ladok på student.ladok.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Klicka på "Inloggning via ditt lärosäte" och skriv in/välj Jönköping University. Därefter loggar du in med användarnamnet och lösenordet för ditt studentkonto.

Om du är en tidigare student och saknar konto väljer du istället att logga in i Ladok för alumner. Inloggning är möjlig om du har ett Freja eID.

Funktioner

Student-Ladok är ett webbasererat system där du som student kan:
- uppdatera din kontaktinformation
- registrera dig på kurser och program
- anmäla dig till tentamen
- se dina resultat
- skapa intyg: förväntat deltagande, registreringsintyg, resultatintyg och nationellt resultatintyg. Ett nationellt intyg tar med utbildningar om du läst vid andra lärosäten än JU
- ansöka om kursbevis
- ansöka om examensbevis

Registrering

Innan varje ny kurs börjar ska du själv registrera dig i Student-Ladok. Detta gäller varje kurs under hela din studietid, även om du läser ett program. Programstudenter registrerar sig på samtliga kurser för terminen i samband med terminsstart. Om du läser en kurs som sträcker sig över flera terminer ska du registrera dig på kursen varje termin kursen går. I regel öppnar registreringen en vecka innan terminsstart.

Registrering krävs bland annat för att kunna intyga att du är student, få studiemedel från CSN, uppdatera ditt JU-kort och få tillgång till kurser i Canvas.

När registreringen är öppen hittar du en knapp för registrering direkt på startsidan i Student-Ladok, där kan du även se när registreringen stänger.

Avbrott

Om du avbryter dina studier efter att du registrerat dig måste du meddela detta, för mer information se Studieavbrott Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontrollera dina kontaktuppgifter

Logga in i Student-Ladok och välj vilken e-postadress du vill använda när Ladok skickar ut information om resultat som attesterats. Du hittar dina kontaktuppgifter under ”Mina uppgifter”. Där hittar du även information om folkbokföringsadress samt har möjlighet att lägga in eventuell tillfällig adress.

Utländska meriter

I Student-Ladok finns en funktion som heter ”utländska meriter” som studenter kan använda för att via EMREX importera utländska meriter till Ladok för personal. På samma sätt kan studenter exportera svenska meriter till utländska lärosäten. Funktionen riktar sig främst till utbytesstudenter. Än så länge är det få utländska lärosäten som är anslutna till EMREX, och importen är inte att likställa med ett tillgodoräknade.

Tillgänglighet i Student-Ladok

Ladokkonsortiet står bakom webbplatsen Ladok för studenter. På denna sidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns Ladokkonsortiets tillgänglighetsredogörelse. 

Planerade stängningar av Student-Ladok

Vid följande tidpunkter sker uppdateringar av Student-Ladok och då är det inte möjligt att logga in i systemet:

  • 25 oktober 04:00-06:00
  • 8 november 04:00-06:00
  • 22 november 04:00-06:00
  • 6 december 04:00-06:00
  • 20 december 04:00-06:00
  • 3 januari 04:00-06:00
  • 17 januari 04:00-06:00
  • 31 januari 04:00-06:00
  •  

Har du frågor? Kontakta oss genom att lägga ett ärende Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
eller besök Service Center

Cookieinställningar