Checklista

 

Senast 29 juli måste du tacka ja till din plats, genom att följa instruktionerna i ditt antagningsbesked. Är du inte intresserad av din plats ska du lämna återbud.

Ansök om studiemedel hos Centrala studiestödsnämnden (CSN) i god tid innan terminsstart. Kom ihåg att lämna en studieförsäkran i samband med att studierna börjar.

Du måste registrera dig och skapa ett användarkonto för att studera vid Jönköping University. Om du inte har registrerat dig i förväg och uteblir vid uppropet förlorar du din plats. Registreringen öppnar en vecka före upprop. I samband med registrering och kontoaktivering bör du även beställa JU-kortet som ger dig access till skolans lokaler och är ett bevis på att du är student vid JU.

JU-kortet kan hämtas ut först när du fått ett bekräftelsemejl på att JU-kortet är producerat. Öppettider för utlämning i Campus Arena:
Vecka 34: mån-fre 09.00-17.00
Vecka 35: mån-fre 09.00-15.00

Du måste också registrera de kurser du ska läsa under hösten. Registrering gör du i anslutning till terminsstart i augusti på Ladok för studenter.

IT-introduktion

Filmen nedan beskriver hur du skapar ett användarkonto, får en e-postadress, hur du hittar dina kurser och mer på Jönköping University.

Uppropet är obligatoriskt. Om du uteblir från uppropet, och inte har meddelat förhinder, förlorar du din plats. Glöm inte att registrera dig via webben innan uppropet. Om du har förhinder att närvara på uppropet måste du meddela detta till utbildningsledaren.

Som YH-studerande har du möjlighet att bli medlem i Studentkåren. 
Studentkåren anordnar studiesociala aktiviteter och du får som studerande tillgång till unika rabatter.

Som Yh-studerande på JU är du en del av Jönköping University. Utbildningssystemet inom yrkeshögskolan skiljer sig något från högskolan, så på denna sida finns information samlad för som rör specifikt dig som Yh-studerande på JU.