student
image/svg+xml

Välj program för att få information om upprop, kurser och schema

Välj program
3D-teknik Arbetsterapeutprogrammet Biomedicinska analytikerprogrammet, inriktning klinisk fysiologi Biomedicinska analytikerprogrammet, inriktning laboratoriemedicin Byggnadsteknik: Byggnadsutformning med arkitektur Byggnadsteknik: Husbyggnadsteknik/Väg- och vattenbyggnadsteknik Civilekonomprogrammet Datateknik: Inbyggda system Datateknik: Mjukvaruutveckling och mobila plattformar Förskollärarprogrammet Grafisk design och webbutveckling Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3 Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6 Human Resources med inriktning mot företagsekonomi Human Resources med inriktning mot psykologi Industriell organisation och ekonomi: Logistik och ledning Industriell organisation och ekonomi: Sustainable Supply Chain Management Industriell produktframtagning (Civilingenjör) International Economics, kandidatprogrammet International Management, kandidatprogrammet Internationellt arbete - inriktning Globala studier IT-infrastruktur och nätverksdesign Ljusdesign Marketing Management, kandidatprogrammet Maskinteknik: Industriell ekonomi och produktionsledning Maskinteknik: Produktutveckling och design Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet - Global Communication Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet - Marknadskommunikation Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet - Medieproduktion Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet - Strategisk kommunikation Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet - Öppen ingång Produktutveckling med möbeldesign Prosthetics and Orthotics (Ortopedingenjörsprogrammet) Röntgensjuksköterskeprogrammet Sjuksköterskeprogrammet Socionomprogrammet Sustainable Enterprise Development, kandidatprogrammet Tandhygienistprogrammet Tekniskt basår Tekniskt basår, distans Visuella effekter Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 7 - 9 (Sh) Ämneslärarprogrammet med inriktning mot gymnasieskolan (Eng) Ämneslärarprogrammet med inriktning mot gymnasieskolan (Hi) Ämneslärarprogrammet med inriktning mot gymnasieskolan (Re) Ämneslärarprogrammet med inriktning mot gymnasieskolan (Sh) Ämneslärarprogrammet med inriktning mot gymnasieskolan (Sv)

Checklista

 

Tacka ja till din plats senast 27 juli

För att behålla din plats är det viktigt att du tackar ja via antagning.se senast fredag 27 juli kl. 24.00. Om du har antagits i andra urvalet behöver du inte tacka ja. Då tackar du istället ja genom att närvara på uppropet. Om du inte är intresserad av din plats är det viktigt att du lämnar återbud. Följ instruktionerna på Mina sidor på antagning.se

Leta boende

Leta bostad så fort som möjligt. Du kan bland annat skapa ett konto på www.studbo.se som är en marknadsplats för studentbostäder i Jönköping. Läs mer om tips kring ditt bostadssökande här.

Ansök om studiemedel

Ansök om studiemedel hos Centrala studiestödsnämnden (CSN) i god tid innan terminsstart. Kom ihåg att lämna en studieförsäkran i samband med att studierna börjar.

Registrera dig och skapa användarkonto

Du måste registrera dig och skapa ett användarkonto för att studera vid Jönköping University. Om du inte har registrerat dig i förväg och uteblir vid uppropet riskerar du att förlora din plats. Registeringen öppnar en vecka före upprop och stänger dagen före upprop. I samband med registering och kontoaktivering bör du även beställa
JU-kortet som ger dig access till skolans lokaler och är ett bevis på att du är student vid JU.

Kolla in ditt schema

När du väljer ditt program i programväljaren ovanför får du en länk direkt till ditt schema. Du hittar även ditt schema på ju.se/schema. Du hittar även schemat i appen JU Mobile som finns både för iPhone och Android. Tänk på att schemat är preliminärt. Tider och salar kan komma att ändras så ha för vana att kolla ditt schema med jämna mellanrum.

Delta vid det obligatoriska uppropet

Uppropet är obligatoriskt. Om du uteblir från uppropet, och inte har meddelat förhinder, riskerar du att förlora din plats. Glöm inte att registrera dig via webben innan uppropet. Om du har förhinder att närvara på uppropet måste du meddela oss genom att fylla i detta formulär.

Betala kåravgiften

Vid Jönköping University är det obligatoriskt att vara medlem i Studentkåren. Studentkåren jobbar för att kurser och utbildningar ska hålla hög kvalitet men anordnar även studiesociala aktiviteter. Glöm inte att att hämta ut ditt JU-kort i Service Center efter du har beställt det. Du måste även uppdatera ditt kort med giltig terminsstämpel efter du har betalat kåravgiften för att få tillgång till unika studentrabatter.

Delta under introduktionsveckan

Introduktionsveckan för alla nya studenter är till för att du ska få bästa möjliga start på ditt studentliv. På dagtid står information och aktiviteter från JU på schemat. Vissa av dessa aktiviteter är obligatoriska. På eftermiddagar och kvällar tar Jönköpings Studentkår över och anordnar en mängd sociala aktiviteter som är frivilliga. Kolla in Studentkårens aktiviteter under Kick Off Week här.

Mingla på Välkomstmässan 24 augusti

Fredag 24 augusti kl. 11.00-13.00 inbjuds alla studenter till en Välkomstmässa med både interna och externa utställare i Campus Arena. Kom på mässan för att få veta mer om studentlivet i Jönköping, hur du kan studera utomlands, engagera dig i olika föreningar, utöva idrotter med mera.

Gå på Kick Off Festival 25 augusti

Du är välkommen på Kick Off Festival 2018 lördag 25 augusti och se artister som Linnea Henriksson, Kaliffa, Daniel Adams Ray och Tove Styrke. Mer information om biljettförsäljning kommer. Läs mer om Kick Off Festival här.

 

Tacka ja, registrera dig och kom på uppropet

Kom ihåg att tacka ja. För att behålla din plats i urval 1 måste du tacka ja senast 27 juli på mina sidor på antagning.se. Om du har antagits i urval 2 tackar du istället ja genom att närvara på uppropet. Om du inte är intresserad av din plats är det viktigt att du lämnar återbud.

Registrering och upprop. Du måste registrera dig och skapa ett konto som ny student på JU. Registreringen öppnar en vecka före upprop och stänger dagen före upprop. Det är obligatoriskt att delta vid uppropet. Kan du inte närvara, men vill behålla din plats, kontakta oss här.

Reservantagning för programstudenter. Eventuell reservantagning sker efter de obligatoriska uppropen som hålls den 20 augusti. Jönköping University kontaktar dig inom cirka två veckor efter ordinarie upprop via e-post alt telefon så viktigt är att du har daglig koll på din telefon och e-post. Kontrollera att du har rätt kontaktuppgifter på antagning.se så vi kan nå dig om du skulle bli aktuell för en plats. Vi kallar reserverna i tur och ordning och du kan inte påverka din plats genom att infinna dig på uppropet. 

image/svg+xml ?

Frågor?

Service Center hjälper dig som student på Jönköping University genom att svara på dina studierelaterade frågor. Läs mer om Service Center och se FAQ med vanligt förekommande frågor.

Antagningen Har du frågor som rör din antagning kontaktar du antagning@ju.se eller 036-10 10 50.

Övriga frågor Har du övriga frågor går det bra att kontakta oss via vårt frågeformulär eller högskolans växel 036-10 10 00.