Campus Sydostasien

Campus Sydostasien innefattar länderna Thailand, Vietnam och Singapore. På plats i regionen finns ett väl etablerat samarbete mellan näringsliv, studenter, lärosäten och handelskammare.

Ett 30-­tal svenska företag deltar i Campus Sydostasien, bland dem Volvo, Ikea, Electrolux och Ericsson för att nämna några. Svenska Handelskammaren i Bangkok är involverad i projektet, liksom Svenska Handelskammaren i Singapore.

Allt fler studenter i samarbetet.

I Thailand samarbetar JTH med:

I Vietnam finns ett avtal med:

I Singapore finns ett etablerat samarbete med:

Studenternas deltagande i Campus Sydostasien bygger på att man under en termin får läsa två kurser vid något av partneruniversiteten, varvat med praktik (genom Näringslivsförlagd kurs) och/eller examensarbete.

Under 2015 har 23 studenter genomfört studier samt praktik/examensarbete inom ramarna för Campus Sydostasien. Under de kommande åren beräknas antalet fördubblas. Samtidigt kommer utbytet att fördjupas med partneruniversiteten i Sydostasien vars studenter redan i dag erbjuds distanskurser.

Nätverksträffar mellan studenter och företag samt deltagande på mässor är en viktig del i samarbetet för att etablera kontakter och nya affärsmöjligheter.

Sidan uppdaterad 2017-01-17

Näringsliv och samhälle
Sidan uppdaterad 2016-06-22
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information