Vera Sandberg var den första kvinnan i Sverige som tog examen som ingenjör. Det var 1917. Fortfarande, drygt 100 år senare, är det alldeles för få kvinnor som väljer att utbilda sig inom teknikyrken. Sverige och världen behöver fler kvinnliga ingenjörer! Är du en av dem?

Vera-dagen 2022

När: 28 oktober

Tid: 9:00-11:00 för grundskoleelever, 13:00-15:00 för gymnasieelever, 15:30-17:00 för studenter, alumner och näringsliv

Var: Tekniska Högskolan i Jönköping

Ta med klassen och besök Tekniska Högskolan! Ni kommer bland annat få prova på olika experiment och spel, se vår solbil och höra om studenternas äventyr när de tävlar i världens största solbilsrace i Australien.

Ta chansen att lyssna på och ställa frågor till kvinnor som valt teknikspåret som karriärväg! Vera-dagen är ett initiativ där vi på Tekniska Högskolan i Jönköping vill uppmärksamma utbildningar och karriärvägar inom teknik för tjejer. Vi vänder oss i första hand till tjejer inom Jönköpings län som går i åk 2 och 3 på NA, TE och Teknikcollege.

Denna gång är det fokus på tjejer, av tjejer men naturligtvis är alla som är nyfikna på teknik som karriärväg välkomna!

Lyssna till inspirerande kvinnor, mingla och lägg grunden för ett mentorskap. Under Vera-dagen bjuder vi in JTH-studenter, alumner och företag för att bygga nätverk och hjälpa varandra att utvecklas. Eventet är främst för kvinnor men självklart är alla välkomna.

 

Arrangör:

Logotyp Jönköpings tekniska högskola

Kontakt