Högt besökarantal på årets PrevJU

 Framsidan av Högskolan för lärande- och kommunikation

Den 27:e maj öppnades dörrarna till Jönköping Universitys (JU) fyra fackhögskolor då presumtiva studenter som har valt JU i första, andra eller tredje hand inför höstterminen fick möjligheten att besöka campus. Cirka 400 personer fick en förhandstitt på högskolan, studentlivet och staden Jönköping.

– Det blev en fantastisk dag där våra studentambassadörer, studentkåren, fackhögskolornas studerandeföreningar och även kommunen ställde upp för att visa det bästa med Jönköping som studentstad och vad som väntar studenterna framöver, säger Anders Wadell, projektledare för PrevJU.

A big amount of people moving towards a lecture

Besökare rör sig mot JU-aulan för att lyssna på informationsföreläsning.

Solen strålade på lördagsförmiddagen då dörrarna till Högskolan för lärande- och kommunikation (HLK) öppnades. Dagen bjöd på goodiebags, t-shirts, mingel och rundvandringar på campus. En informationsföreläsning hölls i JU- aulan där bland annat Sven Rydell från Jönköpings kommun och Jönköpings studentkårsordförande Thu-Giang Vu medverkade. En studentpanel bestående av studentambassadörer besvarade generella frågor om studentlivet fanns också på plats.

Besökare från hela Sverige

Vännerna Malte Franzén och Abraham Eriksson från Lidköping var två av besökarna på PrevJU. Malte har sökt medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet på HLK och Abraham har sökt civilekonomprogrammet vid Jönköping International Business School (JIBS). Båda två tyckte eventet var intressant och lärorikt.

– Det har varit lärorikt och väldigt spännande. Jag är nyfiken på alla olika föreningar och utskott som finns på JU och är mer taggad än någonsin på att plugga här, säger Malte.

– Mycket intressanta diskussioner och frågor, så jag känner att jag har fått svar på det jag undrat över. Man blir riktigt taggad på studentlivet och kick-offen, sen är det skönt att ha nära hem också, säger Abraham.

A group of men smiling towards the camera

Studentambassadören Max tillsammans med Malte Franzén och Abraham Eriksson.

Agnes Löfgren kommer från Nora och har sökt till sjuksköterskeprogrammet. Hon uppskattade att besökarna fick en rundtur på respektive fackhögskola efter informationsföreläsningarna.

– Det har varit väldigt informativt om Jönköping som helhet. Men jag tycker det var riktigt bra att bli lotsade till den skola som man förhoppningsvis kommer att vistas mycket på till hösten, säger Agnes.

Även om PrevJU hålls på svenska och är riktat till nationella studenter så var några internationella studenter på plats. Christian Smith kommer från USA och planerar att läsa grafisk design och webbutveckling. Trots minimala kunskaper i det svenska språket fick han en bra bild av JU.

– Det kändes som en bra introduktion till högskolan. Jag tycker att den sociala miljön här sticker ut från andra skolor, säger Christian.

Till lunch serverades det självklart kebabrulle och dagen avslutades med en stadsvandring för de som var intresserade.

2023-05-31