VM-silver och 37 stygn

För en knapp vecka sedan kom civilekonomstudenten Sayed tillbaka till Jönköping efter att han tävlat i VM i thaiboxning. Med sig hem hade han en silvermedalj och 37 stygn i munnen.

Sayed när han tävlar i VM i thaiboxning

Sayed lyckades få med sig ett VM-silver hem till Jönköping. Foto: IFMA

Sayed Rohullah Mosawi studerar till civilekonom på Jönköping International Business School (JIBS) vid Jönköping University (JU). Han är född och uppväxt i Afghanistan men flyttade till Linköping för fem år sedan. Nu har han snart bott och studerat i Jönköping i ett år där vardagarna består av studier, träning och jobb.

Starka känslor i VM

Sayed beskriver sin VM-upplevelse som väldigt känslosam, fokuserad och smärtsam. Han representerade Afghanistan i mästerskapet och har på vägen till finalen tävlat mot Kazakstan, Sverige och Ryssland. I guldmatchen ställdes han mot Ruach Hashem Bichayanu från Israel, som gick segrande ur kampen.

– Den största utmaningen, förutom mina skador, var att stänga ute alla andras förväntningar på mig och bara kunna fokusera på att vinna matchen och prestera så bra jag bara kan. Det fanns inget annat än att vinna i mitt huvud, säger Sayed.

Sayed tar emot sin silvermedlaj i VM.

Efter Sayed tagit emot silvermedaljen. Foto: IFMA

Flytt, studier och framtiden

Den ihärdiga träningen tar upp mycket tid, vilket resulterar i att Sayed är mycket noggrann med att planera sin tid och strukturera upp sina veckor för att hinna med studier, träning och arbete inom vården.

– Vad jag vet så är det ingen annan som både pluggar och jobbar samtidigt som de tränar thaiboxning på elitnivå. Men jag tycker att det är en väldigt bra kombination, om man känner att man kan och vill, säger Sayed.

När han kände att han ville ta nästa steg i livet var valet av lärosäte enkelt enligt Sayed. Han hade hört gott om både JIBS och Jönköping som stad och är nöjd med sitt val.

– Hemma har jag ju både familj och kompisar vilket är tryggt. Men jag gillar att utmana mig själv, vilket resulterade i att flytta hit och börja på JIBS, säger Sayed.

Förutom VM-silver så fick Sayed även ”fair play award”, som han tycker känns bra. Han ser på det priset som likvärdigt med silvermedaljen. I oktober kommer Sayed delta i ”World Combat Games”, som han ser som nästa stora tävling. Där kommer bland annat motståndaren från Israel att delta.

– Här har jag chans till revansch, avslutar Sayed.

2023-05-29