Marie Öhman blir ny vd på Högskolan för lärande och kommunikation

Marie Öhman, docent i litteraturvetenskap, är utsedd till ny vd för Högskolan för lärande och kommunikation. Hon tillträder tjänsten den 1 november 2018.

Foto: Jonas Bilberg

Marie Öhman är lektor och docent i litteraturvetenskap vid Akademin för utbildning, kultur och kommunikation vid Mälardalens Högskola sedan tio år tillbaka och är där vetenskaplig ledare för forskningsmiljön SOLD (Språk- och litteraturvetenskap samt ämnenas didaktik).

Marie har även haft uppdrag som avdelningschef vid Mälardalens Högskola och är lektorsrepresentant i skolans styrelse. Hon doktorerade i litteraturvetenskap vid Örebro universitet 2007 och antogs som docent vid Mälardalens Högskola 2016.

– Maries vetenskapliga och pedagogiska meriter i kombination med hennes erfarenhet av ledarskap från olika akademiska miljöer gör att hon kommer att bli en stor tillgång för verksamheten vid HLK och för högskoleledningen, säger Agneta Marell, rektor vid Jönköping University. Vi hälsar Marie varmt välkommen.

– Jag är mycket glad över att få det här förtroendet och ser med spänning fram emot att bli en del av verksamheten vid Högskolan för lärande och kommunikation och Jönköping University, säger Marie Öhman.

2018-06-14