Klimatveckan 20/9-28/9

Klimatveckan arrangeras av Klimatrådet sedan år 2014 med syfte att bidra till att nå visionen om att Jönköpings län senast år 2050 är ett plusenergilän. Klimatveckan präglas av gränsöverskridande, lättillgängliga och motiverande aktiviteter som ger kunskap, inspiration och ökad medvetenhet om fördelarna med ett aktivt klimatarbete.

Den 20 september annordnades JU Sustainability Day som innehöll ett fullspäckat schema med presentationer, workshops och panelsamtal med representanter från både JU och det lokala näringslivet.

Klimatveckan pågår fram till den 28 september och idag den 25 september annordnar Jönköping University ytterligare evenemang i form av ett seminarium om solkraft.

Solkraft har gått från att vara dyrt och opålitligt till att bli den energikällan med högst utbyggnadstakt i världen. I länet ökar solelsutbyggnaden för varje år, men än så länge står solkraften endast för en bråkdel av vårt elsystem. Men mål finns och över hela landet uppmuntras nu en utbyggnad av solel!

På detta seminarium får du lära dig mer om solkraftens fördelar och varför solkraft även är ett vettigt alternativ för oss i norr. Du får träffa ett småländskt solelsföretag, höra varför alla villor borde ha solceller och även träffa ett företag som lagrar solel i uttjänta bilbatterier. Dessutom kommer JU Solar team och berättar om de sista förberedelserna inför deras äventyr – att korsa Australien med en bil som rullar på solel!

Tid
25 september, kl 13:00 – 16:00

Plats
Jönköping University, JU-Aulan

Seminarier är uppdelat i två delar med en fikapaus i mellan.

Moderator
Alvar Palm, Hållbar utveckling Väst

Talare

Bengt Palmquist, PLS Systems

Fredrik Stigebrandt, Box of Energy

Stefan Eklund, Myresjöhus AB

JU Solarteam

Vi bjuder på fika!

Arrangör: Klimatrådet tillsammans med Jönköping University

 

2017-09-19