Sommarstudenter reser hem

För elfte året i rad har internationella och svenska studenter ägnat en del av sommaren åt att plugga på JU. Men nu är kurserna slut och studenterna reser hem.

Det är Jönköping International Business School som erbjuder två sommarkurser: International Entrepreneurship and Venturing och International Logistics and Supply Chain Management, båda på 10 hp. Programmet inleddes med nationaldagsfirande, följt av en introduktion den 7 juni.

Båda kurserna pågår i en månad och tempot är högt. Förutom vanliga studier får studenterna kunskap om den svenska kulturen genom ett omfattande program med bland annat företagsbesök hos IKEA, Husqvarna och Science Park och genom kulturella och sociala aktiviteter i Jönköping, Vadstena, Brahehus och Gränna.

Sommarkurserna är en internationell verksamhet som berikar samarbetet med Jönköping Universitys internationella partneruniversitet.

I sommar har vi haft studenter från Colombia, Ecuador, Frankrike, Mexiko, Saudiarabien, Sverige, USA, och Venezuela. Vi är glada över att ha studenter från våra partneruniversitet: Universidad San Francisco de Quito, Ecuador; Ecole des Dirigeants et Créateurs d'enterprise, France; Tecnológico de Monterrey, Mexico; Prince Sultan University, Saudi Arabia; Georgia State University och University of Central Florida, USA.

Vi önskar sommarstudenterna en trevlig hemresa och ser fram emot att se dem igen på JU i framtiden!

2016-07-04