Universitetslektor på JIBS fick CEEMAN Champion Award

Marcela Ramirez-Pasillas är den första internationella (mexikanska) forskaren från ett svenskt lärosäte som någonsin fått ta emot CEEMAN Champion Award, i kategorin Responsible Management Education.

Varje år sedan 2010 har den internationella organisationen CEEMAN lyft fram personer som åstadkommit något enastående inom managementutbildning. Priserna delas in i fyra kategorier, och utmärkelsen som getts till Marcela Ramirez-Pasillas faller under kategorin Responsible Management Education.

Marcela har belönats för sitt framgångsrika arbete med PRME-projektet vid Jönköping International Business School. Grundtanken med PRME, som lanserades av FN 2007, är att världens handelshögskolor har ett viktigt ansvar i att utbilda ledare med kunskaper om hållbarhet och samhällsansvar. På det sättet kan de bidra till en värld där företagande och samhälle utvecklas tillsammans.

– Jag tror att jag fick den här utmärkelsen eftersom jag har lärt mig att tänka annorlunda och att skapa resurser och möjligheter som engagerar studenterna. Vi måste få dem intresserade av det här ämnet för att JIBS ska kunna vara en organisation som står för hållbarhet och socialt ansvar, och det verkar som om många av dem verkligen är motiverade redan, säger Marcela Ramirez-Pasillas.

Det är första gången någonsin en svensk forskare tilldelas CEEMAN Champion Award och Marcela blev chockad när hon fick höra att hon vunnit:

– Jag blev verkligen glad och stolt. Det var oväntat, jag trodde aldrig att jag skulle få det här priset.

Marcela’s report can be found here. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2015-10-12