Akademisk avslutning

Fredagen den 18 januari samlades Hälsohögskolans examinerade studenter för den högtidliga avslutningen med diplomering.

Till musik framförd av John Bauer Brass marscherade studenterna in i Hammarskjöldsalen på Elmia. Hälsohögskolans utbildningschef John Hultberg inledde sitt högtidstal med att gratulera alla till examen.

- Efter ett hårt arbete har ni nu kommit till slutet av en period i era liv. Ni ska nu ut och möta nya utmaningar. Det blir inte längre några konstiga tentor om en massa små ben eller konstiga räkneexempel. Istället ska ni ut och lösa vardagens mysterier, säger John Hultberg.

John fortsatte talet med att bocka av några punkter från utbildningsplanen och checkade tillsammans med studenterna av att de bland annat ska ha kunskap och förståelse inom sitt yrke samt kännedom om den vetenskapliga grunden och metoder.

Talet avslutade John med delar av Karin Boyes I rörelse innan han önskade studenterna lycka till.

Årets Hälsoit

Anna och Erik Anjou framförde Dream a little dream of me innan ordförande i Hälso studentsektion Camilla Widell höll tal till de före detta studenterna och delade ut pris till årets Hälsoit. Priset gick till Sofie Silfverswärd på socionomprogrammet för stort engagemang och intresse för övriga studenter.

- Sofie har bland annat varit med och startat upp utbildningsutskottet Hutt och engagerat sig i campusövergripande frågor. Hon sprider glädje och är en duktig fadder, sa Camilla Widell.

Alla studenter reste sig när Sofie tog emot sitt pris.

- Oj, då. Tack så mycket, sa hon. Jag vet att det sitter många här som engagerat sig, så jag tar emot priset för alla oss.

Musik och diplom

John Bauer Brass spelade Polska från Medelpad och följdes av Anna och Erik Anjou som framförde Kärleken är evig och Ambitions . Därefter inleddes diplomutdelningen.

När arbetsterapeuter, sjuksköterskor, socionomer samt magisterstudenter fått sina diplom framförde John Bauer Brass Londonderry Air.

Stipendium

Efter musikunderhållningen gick landstingspolitikern Martin Hytting upp på scenen.

- Det är en stor ära att denna vecka tillhöra landtingspolitiken. I början av veckan utsågs länssjukhuset Ryhov till landets bästa mellanstora sjukhus och idag får jag på uppdrag av landstinget dela ut stipendium till den avgångsstudent som med väl utförda studier i både teoretisk och praktisk utbildning fått högsta betyg. Priset går till Marie Gärdeborg på arbetsterapeutprogrammet.

Marie tackade och passade på att önska alla lycka till framöver.

John Bauer Brass avslutade med The Saints’ Hallelujah innan det blev mingel i foajén.


2013-01-22