BankID för aktivering och lösenordsåterställning

Nu finns äntligen BankID som ett val när man ska aktivera sitt användarkonto eller om man har glömt sitt lösenord. Snabbt och smidigt!

Alla som ska aktivera ett konto på JU och som har ett svenskt personnummer kan använda BankID som verifieringsmetod. En av fördelarna med att använda BankID är att man direkt får ett verifierat konto (som för svenska studenter bland annat kommer att krävas för att logga in i Ladok). Aktiveringen sker på sidan ju.se/registrering Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och valet BankID. Studenter kan vanligtvis aktivera sitt konto en vecka före uppropet, och övriga kontotyper, t ex personal och externa användare, kan aktivera sitt konto efter att beställning lagts via formuläret på Intranätet (Stöd och service -> IT -> Beställ användarkonto) och IT-avdelningen har verifierat att kontot är klart för aktivering.

BankID kan även användas av personer med svensk personnummer som har glömt sitt lösenord, via sidan passwordreset.ju.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det rekommenderas dock fortfarande att man har verifierade privata kontaktuppgifter på självservicesidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

2023-11-02