Aktuellt inom CHILD

 • "Att leva som andra"
  2018-11-15 Rapport från offentliga föreläsningar om aktuell funktionshinderforskning inom Institutet för handikappvetenskap, Stockholm 14 november, 2018.
  Läs mer
 • Delaktighet i vardagen – ungdomar med och utan funktionsnedsättningar berättar
  2018-11-07 Forskning har visat att delaktighet i aktiviteter i hemmet, skolan och samhället har ett positivt inflytande på människors hälsa och välbefinnande. För ungdomar med funktionsnedsättning, hur ser deras delaktighet ut i och utanför skolan? Det beslutade sig Frida Lygnegård från forskningsmiljön CHILD på Hälsohögskolan vid Jönköping University att ta reda på genom att låta ungdomar själva svara på detta.
  Läs mer
 • Neville Cohen Memorial Lecture hölls i år av profesor Mats Granlund
  2018-11-07 Till minne av Neville Cohen, medgrundare av centret för alternativ kommunikation CAAC vid Pretoria universitet i Sydafrika, hålls årligen en större föreläsning. I år förärades professor Mats Granlund uppdraget. Han talade om delaktighet i vardagslivet för barn och unga med funktionsnedsättning.
  Läs mer
 • Vill du läsa på om ny forskning gällande barn i behov av särskilt stöd?
  2018-10-19 Forskarna i CHILD publicerar ständigt nya vetenskapliga artiklar. Tillhör du inte dem som följer med i ResearchGate, men som ändå är intresserad av att följa forskning för barn i behov av särskilt stöd - du hittar allt här!
  Läs mer
 • Disputation i ämnet Handikappvetenskap
  2018-10-17 Frida Lygnegård försvarar sin doktorsavhandling "Participation in and outside school: Self-ratings by Swedish adolescents with and without impairments and long-term health conditions ” den 26 oktober kl. 13.00 i Forum Humanum, Hälsohögskolan.
  Läs mer

Sidan uppdaterad 2018-10-19


Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information