Akademisk högtid.

Ehsan Ghassemali installeras som professor vid JTH under Akademisk högtid på Spira den 4 maj och håller sin installationsföreläsning på JU den 2 maj.

Ehsan Ghassemali installeras som professor på Akademisk högtid

Ehsan Ghassemali installeras som professor under Akademiska högtid på Spira den 4 maj och håller sin installationsföreläsning på JU den 2 maj.

- Att bli installerad som ny professor är något man får uppleva bara en gång i livet och jag ser mycket fram emot att få njuta av ceremonin tillsammans med mina nära och kära. Det är verkligen en fantastisk händelse i mitt akademiska liv och jag är tacksam för allt stöd jag har fått från familj, vänner, studenter och kollegor. Jag är även nöjd med min disciplin och hela min insats under den här processen, säger Ehsan Ghassemali.

Hållbara metalliska material

Hans akademiska titel är professor i material och tillverkning – gjutning och rubriken på hans offentliga installationsföreläsning den 2 maj är ” Developing sustainable materials: the enabler of a carbon neutral society”.

- Jag kommer prata om hur vi i vår forskning utvecklar hållbara metalliska material och att det är en nyckelfaktor för att vi ska kunna bli ett koldioxidneutralt samhälle. Vi kan inte uppnå koldioxidneutralitet, ens med de renaste energikällorna, utan att först utveckla hållbara material och hållbar tillverkning, säger Ehsan Ghassemali.

Bidra till att bygga en bättre framtid

Han understryker att det med professorstiteln följer ett stort ansvar om att vara med och utveckla forsknings- och utbildningsmiljön samt hjälpa till att bygga en bättre framtid.

- Det är detta jag strävar mot. Att bli professor är inget slutmål för mig, utan ett delmål och jag vill vidareutveckla och fördjupa mina kunskaper och färdigheter för att kunna bidra till att utveckla och stärka vårt lärosäte, vår industri och vårt samhälle.

Fakta Akademisk högtid och installationsföreläsningar

Akademisk högtid äger rum vid Spira konserthus i Jönköping kl. 16.00-18.00 den 4 maj. JU-personal kan hämta två biljetter per person till Akademisk högtid. Biljetterna kan hämtas på JU:s Service Center till och med kl. 15.00 den 3 maj, om de inte tar slut innan dess.

Läs mer om Akademisk högtid här Öppnas i nytt fönster.

 

Ehsan Ghassemali håller sin installationsföreläsning i Hc113 (Tvetasalen) på Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) kl. 15.15-15.40 den 2 maj.

Installationsföreläsningarna med JU:s nya professorer och hedersdoktorer är öppna för alla och kräver ingen föranmälan.

Läs mer om de installationsföreläsningarna här Öppnas i nytt fönster.

 

2024-04-25