Lån för distansstudenter

Du som är student på en distanskurs eller en utlokaliserad utbildning vid Jönköping University kan ta del av bibliotekets service på distans. Det som krävs är att du är bosatt utanför riktnummerområde 036 och att du är registrerad som distanslåntagare hos oss.

Bli distanslåntagare

Kontakt

Eva Evertsson
interlib@ju.se
036-10 10 16

För att kunna låna på distans behöver du ansöka om att bli distanslåntagare. 

Se dina lån

Logga in på Mina sidor för att se dina lån och reservationer.

Ändra adress

Din adress hämtas automatiskt från Ladok. Har du bytt adress? Ändra dina uppgifter i Ladok.

Låna böcker ur bibliotekets samlingar

Böcker som finns på Högskolebiblioteket hittar du med hjälp av bibliotekets söktjänst Primo. När du hittat en bok du vill låna använder du länken "reservera" för att beställa den. Boken skickas därefter kostnadsfritt hem till dig. Du ansvarar för returen till biblioteket (postadress hittar du här).

Böcker i kursbokssamlingen med två dagars lånetid skickar vi inte hem till dig.

Omlån gör du under rubriken Mina sidor.

Låna e-böcker och sök i databaser

Biblioteket har tillgång till en stor mängd e-böcker, databaser och andra elektroniska resurser. Du når dem hemifrån genom att logga in med ditt användarkonto.

Artikelkopior ur bibliotekets samlingar

Du som är distansstudent vid Jönköping University kan beställa artikelkopior ur bibliotekets tryckta tidskrifter. Kopiorna skickas kostnadsfritt hem till dig. 

Fjärrlån för distansstudenter

Litteratur som inte finns på Högskolebiblioteket i Jönköping kan du beställa som fjärrlån från andra bibliotek i och utanför Sverige.

Leveranstiden för ett fjärrlån varierar, men är normalt 5-7 dagar. Lånetid och övriga villkor bestäms av det utlånande biblioteket.

Vi skickar fjärrinlånat material till din hemadress. Med lånet följer ett mottagningsbevis och du bekräftar via e-post att du mottagit boken. Du ansvarar själv för returen till Högskolebiblioteket. Artikelkopior får du behålla.

Hur mycket kostar det?

Artikelkopior: gratis.
Boklån från Sverige, Norge och Danmark: gratis.
Lån från övriga länder: 120 kr per bok (inbetalningsavi medföljer).

Sidan uppdaterad 2020-06-29