Search toggle

Publiceringsstrategi

En viktig del av din forskningsstrategi kan bestå av att välja lämpliga tidskrifter att publicera dig i och att sprida dina forskningsresultat. För det ändamålet kan du behöva kunskaper i publiceringsstrategi.

En sådan strategi kan bestå av väl övervägda val av tidskrifter att publicera sig i men också av olika sätt att sprida sina publikationer efter publicering. I det första fallet kan man genom informationssökning och bibliometriska verktyg (impaktfaktorer m.m.) identifiera tidskrifter som är lämpliga. I det andra fallet kan det handla om vilka möjligheter det finns att kunna göra en artikel tillgänglig i fulltext i en öppen databas som DiVA och på så sätt sprida den till en bredare publik än den som har tillgång till en prenumeration på tidskriften i vilken den är publicerad.

Högskolebiblioteket kan hjälpa till med förmedlingen av kunskaper inom publiceringsstrategi så som den beskrivs ovan, göra enklare bibliometriska analyser och arrangera föreläsningar och undervisning om bibliometri, bibliometriska verktyg för tidskriftsanalys, open access och parallellpublicering. Om du vill ha personlig vägledning kan du också ta kontakt med oss.

Sidan uppdaterad 2017-12-18

*
*
*
*
*


Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information