YH-utbildningar

Yrkeshögskoleutbildningar - YH - ger dig spetskompetens inom efterfrågade yrkesområden. Du utbildar dig till en yrkesroll som är tydligt efterfrågad på arbetsmarknaden eller kan kompetensutveckla dig inom det område du redan är verksam inom. I utbildningen kombinerar du teori med praktik, där minst 25 procent av utbildningen är förlagd inom respektive bransch.

Jönköping University erbjuder många spännande YH-utbildningar inom områdena teknik, hälsa och pedagogik, oftast tillsammans med en samarbetspartner som:

  • Campusi12 i Eksjö
  • Campus Värnamo
  • Jönköpings Läns Byggmästareförening
  • Nova Oskarshamn
  • Sveriges Byggindustrier
  • Utvecklingscentrum för Servicetekniker i Ljungby
  • Yrkeshögskolan Jönköping

YH-utbildningar, start höstterminen 2018

Fördjupa dina kunskaper inom automation och robotteknik för att arbeta inom företag med avancerad tillverkning. Du lär dig mer  om mekatronik, industriell automation, visionteknik samt robotprogrammering.

Med rätt kunskap och förhållningssätt kan du hjälpa människor att utvecklas, se till deras resurser och ge dem möjligheter att växa som individer.

Du lär dig mekatronik, robotstyrning av CNC maskiner, projektleding samt CAM-beredning.


Elkraftingenjör
Jönköping, 2 år

Under utbildningen får du fördjupad kunskap om elkonstruktioner i CAD, elmaskiner, elkraftsystem högspänning, automatisering, elproduktion och de kurser som ingår i den allmänna behörigheten för elektriker.

Elprojektör
Jönköping, 1 år

Utbildningen leder till att du till exempel kan arbeta som elprojektör, elkonstruktör, eltekniker, CAD-ritare inom elteknik, teknikkonsult, yrkeslärare och arbets-/serviceledare inom el.

Fastighetsingenjör
Värnamo, 2 år

Efter utbildningen kan du jobba som fastighetsingenjör, energisamordnare, driftingenjör, teknisk förvaltare eller energiexpert.


Högintressanta framtidsjobb väntar välutbildade tekniker som vill jobba med den senaste tekniken för truckar, skogsmaskiner, vältar, hjullastare, dumpers och grävmaskiner.

Integrationspedagog
Distans (Värnamo/Oskarshamn),
2 år

En utbildning för dig som vill arbeta som integrationspedagog, ungdomspedagog för HVB-hem och stödboende eller som ungdomspedagog för skola och fritidshem.

Stängd för sen ansökan.

Har du ledarerfarenhet inom bygg- och anläggningssektorn och vill utvecklas till chef? Platschefen har den centrala rollen i ett byggprojekt med mycket goda karriärmöjligheter.

Produktionsutveckling
Värnamo, Jönköping, Nässjö, 1,5 år

Du får kompetens att arbeta med kvalitet och hållbar produktion, LEAN production, ledarskap, projektledning, produktionsekonomi samt robotisering och automatisering.

Hur automatiserar man lagerverksamheter och anpassar dem efter e-handelns logistikflöde? Lär dig mer om kartläggning av flödesprocesser, godshantering, lagerstyrning och kvalitetssystem.

Startar i mitten av december.
Ansökan öppnar 14 september.

Polymeringenjör
Jönköping, 2 år

Fördjupa dina kunskaper i plastkonstruktion, olika plasters användning och uppbyggnad, mekatronik, robotteknik, formverktyg samt projektledning.

Stödpedagog
Värnamo/Oskarshamn, 2 år (halvfart)

En utbildning för dig som vill kunna skapa möjligheter till ökad livskvalitet och bättre hälsa för personer med psykisk funktionsnedsättning. 

Stängd för sen ansökan.

Efter utbildningen erhålls licens som IWS samt kunskaper att klara certifieringen som svetsinspektör IWI-S. tudiegrupper i Mariestad, Falköping, Ljungby och Gislaved.

Lär dig skapa 3D-modeller, 3D-visualiseringar och bilder av städer, arkitektur, platser och miljöer tillsammans med arkitekter, stadsplanerare och designers.

Lär dig skapa 3D-visualiseringar, modelleringar och bilder av rum, möbler, inredningar, produkter tillsammans med inredningsarkitekter, möbelarkitekter, industridesigners och formgivare.

Vårdadminstration
Jönköping, 2 år

Du kommer arbeta med dokumentation och informationshantering, och kan också vara med att bidra till förbättring och utveckling av verksamheten. Liknande yrken är till exempel medicinsk sekreterare eller läkarsekreterare.

Stängd för sen ansökan.

Värdeskapande logistik
Jönköping, 2 år

Effektivisera varuflöden och anpassa dem efter e-handel, regler, lagar och avtal som styr internationella transporter, varuflöden, miljökrav och farligt gods. Studieort Jönköping med stuidegrupper i Mariestad, Falköping och Ljungby.

Webbutvecklare .NET
Värnamo, 2 år

Branschen har ett stort rekryteringsbehov och efter utbildningen kan du bland annat arbeta som webbutvecklare, systemutvecklare eller projektledare inom systemutveckling.

YH-utbildningar, start vårterminen 2019

Byggproduktionsledare
Jönköping, 2 år

Har du gått gymnasiets byggprogram och arbetar inom byggbranschen? Vill du vidareutbilda dig till arbetsledare? Då är denna utbildning något för dig. Du får ökad insikt i husbyggnad/anläggning och hela byggproduktionsprocessen.

Startar i januari 2019.
Ansökan öppnar 14 september.

Har du gått gymnasiets byggprogram och arbetar inom byggbranschen? Vill du vidareutbilda dig till arbetsledare? Då är denna utbildning något för dig. Du får ökad insikt i husbyggnad/anläggning och hela byggproduktionsprocessen.

Startar i januari 2019.
Ansökan öppnar 14 september.


Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information