Stöd för studenter med funktionsnedsättning

Jönköping University välkomnar studenter med funktionsnedsättning.

Studenter med funktionsnedsättning ska ha samma möjligheter att bedriva högskolestudier som andra studenter. Därför finns möjlighet till så kallat särskilt pedagogiskt stöd. För att få ta del av stödåtgärder ska du kunna styrka din funktionsnedsättning genom intyg. Läs mer om stödåtgärder här.

 

Nais

Du ansöker om stöd via Nais. Du loggar in med ditt konto från Jönköping University eller samma inloggning som du använder till antagning.se och följ sedan instruktionerna. När du gjort din ansökan kommer du att få ett mail som bekräftar att ansökan är inkommen.

Samordnaren kontaktar dig och bokar tid för samtal och överenskommelse om lämpliga stödåtgärder. Naturligtvis är du välkommen att kontakta samordnaren under hela din studietid om du behöver stöd och hjälp.

Om du behöver teckenspråk eller skrivtolkning kontakta samordnare senast i samband med anmälan till studier.

Se även Bedömning av annan saklig omständighet vid antagning

Vad menas med studenter med funktionsnedsättning?

Med funktionsnedsättning menas sådana varaktiga fysiska eller psykiska begränsningar som påverkar funktionsförmågan i studiesituationen. Begreppet "varaktigt" ska tolkas i relation till begreppen tillfälligt och bestående. Det vill säga att det inte behöver röra sig om bestående funktionsnedsättning, men inte heller om tillfälliga och snart övergående skador och tillstånd.

Sidan uppdaterad 2019-03-26

Utbildning
Sidan uppdaterad 2015-07-09
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information