Den verklighetsbaserade utbildningen ger en perfekt grund för en global karriär!

Adrijana Angjelova från Makedonien har länge varit intresserad av internationella företag och affärer på multinationell nivå. Studierna på International Management-programmet tycker hon har gett henne den kunskap och kompetens som behövs för att förstå globala affärer.

– Många verklighetsbaserade exempel tas upp och diskuteras genom hela programmet, vilket gör studierna mycket relevanta. I Marketing Managementkursen fick vi till exempel göra en marknadsundersökning för företaget Nexus. Hela processen med att träffa olika chefer på företaget och få en inblick i deras verksamhet var lärorika och bra för att förstå hur ett globalt företag har anpassat sig till den svenska marknaden. Efter att jag har tagit examen är målet att fortsätta med en master på JIBS och sedan börja jobba för ett internationellt företag.

Under sina få år i Jönköping har Adrijana varit med i flera intressanta projekt, inklusive hennes nuvarande praktikplats på ett svenskt företag. Dessutom har hon lärt sig att prata svenska flytande.

– Det är helt otroligt, jag hade aldrig trott att jag på denna korta tid skulle få så mycket praktisk erfarenhet, lära mig svenska och även sitta i elevkårens styrelse och representera över 1300 studenter.

Adrijana gillar sin nya hemstad och särskilt högskolans moderna campus.

– Miljön här är varm och välkomnande, och samverkan och det sociala umgänget mellan internationella och svenska studenter är mycket bra. Jag är också imponerad av alla event som elevkåren arrangerar, och visst är det fantastiskt att vi har en egen nattklubb med fritt inträde och schyssta priser!


Sidan uppdaterad 2016-03-09

Utbildning
Sidan uppdaterad 2015-11-27
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information