Naturvetenskap och teknik i förskolan – med didaktisk inriktning 7,5 hp

Vi erbjuder under 2017/2018 distanskursen Naturvetenskap och teknik i förskolan - med didaktisk inriktning till förskollärare, barnskötare och annan pedagogisk personal. Kursen är en kommunförlagd utbildning och genomförs på uppdrag av Skolverket.

Kontakt

Vid intresse för kursen kontaktar huvudmannen Högskolan för lärande och kommunikation via samordnare Sara Dommartine, sara.dommartine@ju.se, 036-101422

Mer information

Besök skolverket.se för mer information

Syftet med kursen är att kursdeltagarna tillägnar sig kunskaper i naturvetenskap och teknik som är relevanta för undervisning i förskolan.

Därför ska du delta

  • stärka tilltron till den egna förmågan att undervisa i naturvetenskap och teknik.
  • utveckla din kompetens att tillvarata barnens nyfikenhet, erfarenhet och intressen inom området.

Om kursen

Utbildningen organiseras i form av kommunförlagda kurser. En eller flera huvudmän/kommuner kan gå samman och får kursen förlagd på hemmaplan. Kursen är på distans med ett antal träffar förlagda ute i kommunen. Starttid och studiefart planeras och görs upp i dialog mellan Högskolan för lärande och kommunikation och uppdragsgivaren. Kurserna består av 7,5 högskolepoäng (hp).

KursplanPDF

Målgruppp

Målgruppen för utbildningen är förskollärare, barnskötare och annan pedagogisk personal.

Sidan uppdaterad 2017-08-18

Kompetensutveckling / Uppdragsutbildning
Sidan uppdaterad 2017-08-15
Fråga oss
X
Har du frågor kring att börja studera på Jönköping University? Vi är tyvärr inte online just nu, men ställ gärna din fråga nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information