Handledning VFU II, 2,5 hp

Målgrupp: Grundskola F-9 och gymnasieskola

Kontakt

Martin Aläng
martin.alang@ju.se
036 - 10 14 21

 I den här kursen, som är en fortsättning på handledarutbildningskursen på 7,5 hp, möter du bland andra Jesper Dahlquist, VFU-ansvarig på Högskolan för lärande och kommunikation, Jönköping University. Du möter också experter inom handledning, bland andra Karin Åberg (lektor i pedagogik, handledare, handledarutbildare)  och Eva Dahlquist.

Under kursens sex lektioner gås VFU-historiken igenom, framför allt med de utvecklingar som tagit sin utgångspunkt i 2011 års nya lärarutbildning. Andra ämnen som behandlas i kursen är: grupphandledning, bedömning av VFU, VFU-besöket samt VFU-dilemman.

Ingår du i försöksverksamheten med övningsskolor/övningsförskolor kan du söka kursen här

Kursinnehåll

  • Introduktion och historik
  • Handledning i ett vidare perspektiv
  • Grupphandledning
  • Bedömning av VFU
  • VFU-besöket
  • VFU-dilemman

Kursplan

Handledarutbildning VFU II (Uppdragsutbildning), 2,5 högskolepoängPDF

Att läsa en kurs hos oss

Vi förser dig med distanskurser om 2,5 hp och du kan börja läsa inom en vecka från ansökningsdag. Efter att du har anmält dig till en kurs kommer allt material du behöver skickat till dig per post: kursguide, inloggningsuppgifter och kurslitteratur. All undervisning och examination sker sedan på distans, ett studiesätt som har många fördelar. Du bestämmer var och när du vill studera! Du har tillgång till allt digitalt studiematerial i två år efter att du har påbörjat en kurs.

En veckas studier

Kursen innebär sju arbetsdagar för dig som student. Kanske lägger du upp det som en halvdag i veckan, eller läser du några heldagar då och då. Upplägget för din kurs kommer alltid vara sex stycken inspelade lektioner på 45 min som kompletteras med läsanvisningar och två examinationer. Lektionerna innehåller alltifrån studioinspelade föreläsningar till intervjuer och reportage. Din sammanlagda studievecka kommer inte bara att innehålla teorier och aktuell forskning utan även inspiration och självutveckling!

Hur gör jag?

För att läsa en kurs behöver du ha arbetsgivarens (skolledarens/rektorns/förskolechefens) godkännande att köpa kursen. Distanskurser om 2,5 hp inriktar sig enbart mot dig som verksam lärare och kan inte säljas till enskilda individer. Det måste vara skolan som köper kursen eftersom den erbjuds som uppdragsutbildning.

Sidan uppdaterad 2018-10-31

Kompetensutveckling / Uppdragsutbildning
Sidan uppdaterad 2017-11-22

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information