Det globala klassrummet - introduktionskurs i svenska som andraspråk, för undervisning i åk 1-6, 7,5 hp (Vt-18)

Under vårterminen 2018 erbjuder Högskolan för lärande och kommunikation kursen "Det globala klassrummet - introduktionskurs i svenska som andraspråk, för undervisning i åk 1-6" som en distanskurs med campusträffar i Jönköping, i samarbete med Skolverket.

Gör en intresseanmälan

Du anmäler ditt intresse direkt till Berit Tornell berit.tornell@ju.se på Högskolan för lärande och kommunikation. Därefter får du anmälningshandlingar som din arbetsgivare ska tillstyrka. Detta då uppdragsutbildning måste ha en uppdragsgivare (arbetsgivare) som köpare. Din arbetsgivare har möjlighet att söka statsbidrag för ditt deltagande.

Mer information

Besök skolverket.se för mer information om kurs för undervisning i åk 1-6, åk 7-9, gymnasieskolan och inom vuxenutbildningen.

Intresseanmälan direkt till lärosätet

Kursen är en ”plastförlagd kurs”, vilket innebär att anmälan går direkt till lärosätet istället för till Skolverket. Lärare från olika kommuner deltar i en och samma kurs som genomförs på Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping.

Därför ska du delta

Uppdragsutbildningen syftar till att ge lärare en introduktion till svenska som andraspråk och få till stånd en ökad medvetenhet om utbildningens roll i språkligt och kulturellt heterogena lärandemiljöer. Kursen behandlar två aspekter:

  • en grundläggande aspekt med syfte att orientera och leda till förståelse för hur lärare bättre kan ta sig an den heterogena lärandemiljön där normer och värderingar möts och utvecklas
  • den andra aspekten avser att ge läraren verktyg i undervisning för att stärka flerspråkiga och nyanlända elevers förutsättningar för lärande

För vem

Lärare eller förskollärare som har en behörighetsgivande examen och är anställda inom skolväsendet, LVU-hem, på kriminalvårdsanstalt eller folkhögskola. Lärare som redan är behöriga i svenska som andraspråk kan gå kursen. Dessutom är den öppen för lärare som är anställda av annan som enligt avtal med kommunen utför uppgifter på entreprenad inom skolväsendet.

Om kursen

Kursen läses på kvartsfart och på distans med sex campusträffar i Jönköping mellan vecka 5 – vecka 24 2018.

Kursplanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2017-08-28

Kompetensutveckling / Uppdragsutbildning
Sidan uppdaterad 2017-08-21
Fråga oss
X
Har du frågor kring att börja studera på Jönköping University? Vi är tyvärr inte online just nu, men ställ gärna din fråga nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information