Yvonne Hyltse-Eckert

Yvonnes bakgrund är gymnasielärare i biologi, kemi och naturkunskap. Under sin tid som lärare drev också Yvonne en experimentverkstad för barn i ett särskilt projekt som sedan mynnade ut i UppTech (Jönköpings Science Center). Yvonne har även arbetat som mellanstadielärare och högstadielärare. Samtliga stadier fascinerar Yvonne på olika sätt och det har varit en intressant resa att göra som gett många erfarenheter.

Biologiämnet är mitt "hjärteämne".

— Yvonne Hyltse-Eckert

Autentiska miljöer är det första Yvonne kommer att tänka på när man frågar henne om utomhuspedagogik. Har man biologiämnet som ett hjärteämne” är det väl absolut lämpligt, och viktigt att vara i den autentiska miljön. Samma sak gäller även teknikämnet. Att se en sak i verkligheten och inte bara från en bok, att få känna, klämma och titta skapar en större motivation och ett intresse vilket ger ett bättre lärande. Att utnyttja närmiljön och det som finns omkring dig i undervisningen, oavsett om det handlar om biologi eller historia och på det sättet göra det mer levande skapar en bättre lärmiljö.

Sidan uppdaterad 2013-07-04

2komma5
Sidan uppdaterad 2013-07-01
Fråga oss
X
Har du frågor kring att börja studera på Jönköping University? Vi är tyvärr inte online just nu, men ställ gärna din fråga nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information