Susanna Anderstaf

Susanna är i grunden förskollärare, men är nu en flitigt anlitad föreläsare när det gäller värdegrundsfrågor och implementering av skollag och förskolans läroplan.

"Vad innebär solidaritet för ett barn som är ett år gammalt?"

— Susanna Anderstaf

Susanna har intresserat sig kring just möten på förskolan, framförallt utifrån de värden som framkommer i styrdokumenten. Vad innebär exempelvis solidaritet för ett barn som är ett år och i vilket språk beskriver vi såväl barn, lärare och verksamhet? Ett språk som får konsekvenser för på vilket sätt vi organiserar arbetet på förskolan.

Tillsammans med Christian Eidevald startade hon ett projekt 2010 där de arbetar med frågor kring läroplanens tolkning. Desto mer de arbetar tillsammans med verksamma förskollärare och förskolechefer i projektet, desto tydligare har det blivit att det finns många frågor, och till och med en viss oro, kring hur man kan arbeta med skollag och läroplanen. Detta i vanliga situationer i förskolan, i såväl planerade som spontant uppkomna situationer.

Sidan uppdaterad 2013-07-04

2komma5
Sidan uppdaterad 2013-07-01
Fråga oss
X
Har du frågor kring att börja studera på Jönköping University? Vi är tyvärr inte online just nu, men ställ gärna din fråga nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information