Christian Eidevald

Christian, som är lektor och förskollärare, har i sin forskning studerat genusmönster i förskolan. Fokus är hur de vuxna i verksamheten återskapar kön som kategori och hur dessa kategorier blir styrande för vad som ses som möjliga sätt att vara som flicka respektive pojke i verksamheten.

Under sin avhandling upptäckte Christian även att många tyckte det var svårt att systematisera och kvalitetsutveckla förskolans utvecklingsområden.

"Det finns många frågor och viss oro kring hur man kan arbeta med skollagen och läroplanen."

— Christian Eidevald

Tillsammans med Susanna Anderstaf startade han ett projekt 2010 där de arbetar med frågor kring läroplanens tolkning. Desto mer de arbetar tillsammans med verksamma förskollärare och förskolechefer i projektet, desto tydligare har det blivit att det finns många frågor, och till och med en viss oro, kring hur man kan arbeta med skollag och läroplanen. Detta i vanliga situationer i förskolan, i såväl planerade som spontant uppkomna situationer.

Christian Eidevald är lektor vid Högskolan för lärande och kommunikation.

Sidan uppdaterad 2016-01-25

2komma5
Sidan uppdaterad 2013-07-01
Fråga oss
X
Har du frågor kring att börja studera på Jönköping University? Vi är tyvärr inte online just nu, men ställ gärna din fråga nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information